Ηλεία

Συνέντευξη Γ. Αργυρόπουλου για στάδιο Πύργου: «Είναι σπίτι της νεολαίας!»

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης του Πύργου, παραχώρησε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννης Αργυρόπουλος, στο γραφείο του στον Πύργο. Ο κ. Αργυρόπουλος παρουσία και του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του, Θεόδωρου Κόρδα, μίλησε για την λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το Κλειστό Γυμναστήριο, την μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου ενώ ζήτησε την επανασύσταση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Πύργου. Παράλληλα, πρότεινε στην δημοτική αρχή, διάφορες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία ειδικά του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, το οποίο, όπως τόνισε, χρησιμοποιούν δεκάδες αθλητικά σωματεία και σύλλογοι για την εκγύμναση των αθλητών και τις προπονήσεις τους.

Δημοτικό Στάδιο Πύργου

Ο κ. Αργυρόπουλος, αναφερόμενος στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, στάθηκε στην απόφαση της δημοτικής αρχής – με το πρόσχημα, όπως είπε, της παραβατικότητας και διακίνησης ναρκωτικών – να κλείνει τις πόρτες του σταδίου μην επιτρέποντας στους γονείς να εισέρχονται με τα αυτοκίνητά τους, στον περιβάλλοντα χώρο αυτού χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή, από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ως «απαράδεκτη» και «ακατανόητη».

«Τα παιδιά αποβιβάζονται στο δρόμο εκτιθέμενα σε κίνδυνο τροχαίου δυστυχήματος. Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των γονέων – Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που βρέχει. Από θαύμα δεν έχουμε μέχρι τώρα σοβαρούς τραυματισμούς και θύματα. Πέρα από αυτά καθιστά παράνομη την λειτουργία του Σταδίου. Λόγω της κείμενης νομοθεσίας η άδεια λειτουργίας σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως το Στάδιο, προϋποθέτει θέσεις παρκινγκ. Τώρα που έκλεισαν οι πόρτες ο χώρος στάθμευσης δεν υπάρχει πια, οπότε αίρεται και η άδεια λειτουργίας του Σταδίου. Το γνωρίζει αυτό ο κ. Λιατσής; Σήμερα – τώρα το Στάδιο λειτουργεί παράνομα. Από τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας δεν προκύπτει καμιά έξαρση παραβατικότητας. Δεν έχουν καταγραφεί συμβάντα που να δικαιολογούν στο ελάχιστο το «λουκέτο» στις εξωτερικές πόρτες. Και πολύ περισσότερο δεν έχει δοθεί καμιά οδηγία από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας», επεσήμανε ο κ. Αργυρόπουλος.

Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Αργυρόπουλος, σημείωσε τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου και αναφέρθηκε στην μη λειτουργία εδώ και πέντε χρόνια του Κολυμβητηρίου.

«Στο Κλειστό Γυμναστήριο στάζει η στέγη – με κουβάδες μαζεύουν τα νερά. Στο εξωτερικό του κτηρίου πέφτουν οι σοβάδες ενώ μόνη έγνοια του δημάρχου είναι να αλλάξει το όνομα και να κατέβει η πινακίδα. Από την άλλη το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό για 5η χρονιά. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου και ο τότε αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος είχαν ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου με ενεργειακή αξιοποίηση, προϋπολογισμός 515.000 ευρώ. Το έργο αρχικά εγκρίθηκε στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά μετά απεντάχθηκε λόγω έλλειψης πόρων», εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος.

Άμεση επανασύσταση του Νομικού Προσώπου

«Είμαστε ίσως ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που δεν διαθέτει νομικό πρόσωπο στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Είχαμε αντιδράσει και είχαμε καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατάργηση του Νομικού Προσώπου. Είχαμε προβλέψει ότι θα οδηγήσει στην παντελή απαξίωση του συγκροτήματος του Δημοτικού Εθνικού Σταδίου. Δυστυχώς επαληθευόμαστε πλήρως», τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος και ζήτησε την άμεση επανασύσταση και επαναλειτουργία του Νομικού Προσώπου του δήμου καθώς και την θέσπιση και εφαρμογή Κανονισμού λειτουργίας στο σύνολο του Συγκροτήματος του Δημοτικού Σταδίου. «Οι χρήστες, δηλαδή τα σωματεία, έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των χώρων του Σταδίου», κατέληξε ο κ. Αργυρόπουλος.

Οι προτάσεις της παράταξης

-Το στάδιο τους χειμερινούς μήνες να φωταγωγείται με 5-6 προβολείς για 2 ώρες μετά τη δύση του ηλίου, μέχρι την άνοιξη. Το κόστος είναι 40 ευρώ την ημέρα.

-Να επιτρέπεται στους γονείς να εισέρχονται με τα αυτοκίνητά τους στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου να αποβιβάζουν τα παιδιά τους και να αποχωρούν.

-Να δοθεί άδεια παραμονής στο Στάδιο των γυμναστών – προπονητών καθώς και των μελών των εφόρων στίβου των σωματείων όταν αυτοί έχουν εργασία.

-Να λειτουργήσουν οι τουαλέτες για τους αθλητές – αθλήτριες που γυμνάζονται καθώς και τα μπάνια, όπως έχουν τα αποδυτήρια των σωματείων άλλων αθλημάτων που στεγάζονται στο στάδιο.

-Να βαφτούν οι αίθουσες κάτω από την κερκίδα που χρησιμοποιούν τα σωματεία ως κλειστούς χώρους κυρίως όταν βρέχει και είναι σε απελπιστική κατάσταση. Όταν βρέχει το νερό τρέχει. Οι γονείς των αθλητών και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων πλήρωσαν για να γίνει μερική μόνωση πάνω από 1000 ευρώ.

-Να γίνει ανακατασκευή του ταρτάν στο βορινό μέρος πίσω από την εστία τέρματος (προς την οδό Πατρών) που κατέστρεψαν τα μηχανήματα που εισήλθαν για την επανασπορά του αγωνιστικού χώρου. Εκεί δεν μπορούν να διεξαχθούν τα αγωνίσματα του στίβου άλμα επί κοντώ που είναι και οι εγκαταστάσεις του, το άλμα σε ύψος και ο ακοντισμός. Οι λωρίδες του ταρτάν με τις βροχοπτώσεις έχουν ξεκολλήσει σε πολλά σημεία και το τσιμέντο φαίνεται.

-Να επισκευαστούν, το σκάμμα του άλματος μήκους και η βαλβίδα που είναι κατεστραμμένες και μόνον από τις προσπάθειες και με έξοδα των συλλόγων είναι ανεκτό για προπόνηση. Όχι όμως για αγώνες.

-Να εγκατασταθεί ξανά ο Κλωβός για τη σφυροβολία που μεταφέρθηκε εκτός σταδίου, στο χώρο πίσω από το κλειστό και καταστράφηκε.

-Να προστατευτούν τα στρώματα των αλμάτων ύψους και επί κοντώ αξίας 30.000 ευρώ που καταστρέφονται επειδή δεν είναι σκεπασμένο. Αντίθετα οι διαφημιστικές πινακίδες είναι καλυμμένες.

-Το Στάδιο, όπως και το κλειστό βέβαια να λειτουργούν βάσει συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο θα υλοποιείται και θα ελέγχεται από υπαλλήλους. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας!

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα