Categories: Ηλεία

Συνεργασία Δήμου Πηνειού – ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα απεξάρτησης

Share

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα στους δώδεκα μήνες λειτουργίας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο που υλοποιείται δωρεάν και χωρίς υποκατάστατα και που απευθύνεται σε άτομα που έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο και το διαδίκτυο και φιλοξενείται στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πηνειού στη Γαστούνη.

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα λειτουργεί με αυστηρή τήρηση του απορρήτου μέσω ατομικών και ομαδικών συναντήσεων με άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα εξαρτήσεων, ενώ στο Κουρβισιάνειο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο στο ΚΕΘΕΑ για την υλοποίηση του προγράμματος, συμμετέχουν μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες από τον Κάμπο που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τον Πύργο. «Το δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικών συναντήσεων, χωρίς υποκατάστατα, έχει ξεκινήσει στον, δήμο Πηνειού εδώ και έναν, χρόνο. Υπάρχει προσέλευση ατόμων και απλά θα πω ότι μας έχει πλησιάσει και οικογένεια για τα ανήλικα παιδιά της που έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο.

Με την ευκαιρία να πω ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο, μια κρυφή εξάρτηση, ειδικά την περίοδο της καραντίνας έλαβε διαστάσεις. Οι συναντήσεις για όλων των ειδών εξαρτήσεων γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Να σημειωθεί ότι για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα που επαναλαμβάνω είναι δωρεάν, δεν υπάρχει λίστα αναμονής», αναφέρει η Αθανασία Αναγνωστοπούλου θεραπευτικό προσωπικό στο ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου Πηνειού, Σίμων Μάλλιαρης σε δηλώσεις του ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Η ευαισθησία του δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου σε κοινωνικά θέματα είναι γνωστή και δεδομένη. Έτσι είναι χαρά μας που φιλοξενούμε από τον Οκτώβριο του 2021 το ΚΕΘΕΑ –Κύτταρο – Οξυγόνο. Από το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γαστούνη προσφέρονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο. Οι εξαρτημένοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι, έχουν στήριξη. Οι άνθρωποι πίσω από το πρόγραμμα είναι έμπειροι, έμπιστοι και αυτούς τους 12 μήνες έχουν παράξει σημαντικό κοινωνικό έργο».