Χωρίς κατηγορία

Συνεργασία για το Κατάκολο

Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στον δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο νέος Λιμενάρχης Κατακόλου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ, Νικόλαος Ακουμιανάκης, συνοδευόμενος από τον υπολιμενάρχη, Πλωτάρχη ΛΣ, Ανδρέα Βόσσο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου και του κ. Ακουμιανάκη, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την συνεργασία του δήμου Πύργου και του Λιμεναρχείου Κατακόλου, κάτι που όπως τόνισε ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, στο πρόσωπο του νέου Λιμενάρχη, φαίνεται πως θα επιτευχθεί με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Λιατσής παρέδωσε στον κ. Ακουμιανάκη, ως αναμνηστικό δώρο το έμβλημα του δήμου Πύργου ενώ και στους δύο αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, έδωσε από ένα φυλλάδιο με το ιστορικό κέντρο της πόλης και σημείωσε πως το Λιμάνι του Κατακόλου είναι μια πρόκληση για τον ίδιο με τους χιλιάδες τουρίστες και η αντιμετώπισή του απαιτεί ποιότητα και από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος.

Την καλύτερη συνεργασία με την δημοτική αρχή Πύργου και το Λιμενικό Ταμείο, εξήρε από την πλευρά του ο νέος Λιμενάρχης, που σημείωσε πως παρότι ο ίδιος δεν είχε ξαναβρεθεί στην Ηλεία, βρήκε μια ζεστή και φιλική αντιμετώπιση από όλους τους φορείς της περιοχής. «Είναι πολύ σημαντικό να τυγχάνω τέτοιας υποδοχής σε έναν τόπο με τον οποίο δεν είχα κάποια σχέση. Αυτό μου έδωσε ώθηση και δύναμη να ξεκινήσω τα καθήκοντά μου με τους καλύτερους οιωνούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ακουμιανάκης.

Συνάντηση με εκπροσώπους ΑμεΑ

Στη συνέχεια ο νέος Λιμενάρχης Κατακόλου, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Γιώργο Παπανικολόπουλο και Γιάννη Πετρόπουλο οι οποίοι ζήτησαν την συμβολή και την στήριξη του κ. Ακουμιανάκη όσον αφορά την τοποθέτηση του συστήματος Seatrac στην παραλία του Κατακόλου.

Εξήγησαν στον κ. Λιμενάρχη ότι το σύστημα Seatrac είναι απαραίτητο για την πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στη θάλασσα και εξυπηρέτησε κατά την περσινή χρονιά πολλά άτομα με αναπηρία. Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε ότι το σύστημα αυτό είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία που μένουν στην Ηλεία αλλά και για τα άτομα που έρχονται με την κρουαζιέρα στο Κατάκολο.

Όλη η επικαιρότητα