Αχαϊα Ηλεία

Συνεργασίες για να σωθεί το Πάτρα – Πύργος

Τον ρόλο του «λευκού ιππότη» σε ό,τι αφορά το πολύπαθο έργο του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου αναμένεται να αναλάβει η Intrakat για λογαριασμό του ομίλου Καλογρίτσα, όπως αναφέρει το kathimerini.gr

H νέα διοίκηση του κ. Δημήτρη Κούτρα φέρεται να έχει διαμηνύσει στον κ. Καλογρίτσα ότι προτίθεται να αναλάβει ρόλο εγγυητή για την έκδοση των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, απαραίτητων για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Σε αντάλλαγμα, η κοινοπραξία των εταιρειών του εν λόγω επιχειρηματία, Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών, θα προχωρήσει σε εκχώρηση των έργων στην Intrakat. Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά την πρώτη και την τέταρτη εργολαβία του άξονα, δηλαδή το τμήμα Πύργος – Δουναίικα, ύψους 67,2 εκατ. ευρώ, και το τμήμα από την Κυλλήνη μέχρι τη Βάρδα, προϋπολογισμού 74 εκατ. ευρώ.

Στις εργολαβίες δύο και τρία, επικρατέστερος ανάδοχος είναι η ιταλική GD Infrastrutture, που συνεργάζεται με τη Μηχανική και έχει υποβάλει ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου και κατόπιν κλήσης του υπουργείου Υποδομών τα σχετικά έγγραφα για την αιτιολόγηση της προσφοράς της, που θεωρείται τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι η ίδια εταιρεία έχει επίσης προκριθεί για τις εργολαβίες έξι και οκτώ του έργου.

Όλη η επικαιρότητα