Πολιτισμός

Συνεργάζονται Τζουανόπουλος – Κοταμανίδου

Ακούστε το άρθρο

Δύο σπουδαίες εκδηλώσεις θα παρουσιάσει στις 3 και στις 10 Σεπτεμβρίου ο Μακρισιώτης καλλιτέχνης Γιάννης Τζουανόπουλος, καθώς για πρώτη φορά ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος στον Διόνυσο της Αττικής με εκδήλωση, στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Διονύσου.

Αύριο, η κορυφαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου θα ερμηνεύσει την αξεπέραστη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, ενώ θα συμμετέχουν ο σπουδαίος σολίστ του μπουζουκιού, Μανώλης Καραντίνης και η Μαρία Γράμψα, που εντυπωσίασε στα Μακρίσια με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τραγούδια από τον Επιτάφιο και τη Ρωμιοσύνη.  Παρόντες θα είναι η Σοφία Βόσσου, ο Αλέξης Σκάρπος και η Μαρίνα Τσοκάνη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια που γράφτηκαν από κορυφαίους συνθέτες για το φεγγάρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλη την επιμέλεια και την παρουσίαση την έχει αναλάβει ο Γιάννης Τζουανόπουλος, εμπνευστής της ιδέας.

Μία εβδομάδα μετά, στο δάσος του Διόνυσου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Κρασιού, στην οποία θα αναλύσουν την ιστορία του κρασιού οι Στάθης και Αμάντα Λιαρομμάτη. Το καλλιτεχνικό κομμάτι έχουν αναλάβει ο γνωστός τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, η Ζέτα Νικολάου, ο Γιώργος Σαρρής, ο Δημήτρης Κανέλλος, κ.ά.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο Γιάννης Τζουανόπουλος, θα είναι ένα ποιοτικό ταξίδι στις αξίες σε έναν χώρο όπου λατρεύτηκε ο Θεός Διόνυσος και γεννήθηκε η ιδέα του θεάτρου.

Όλη η επικαιρότητα