Εκπαίδευση Ηλεία

Συνειδητή προσφορά στον συνάνθρωπο – Εθελοντική αιμοδοσία από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Με πράξεις ‘μιλά’ το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας σε ότι αφορά τον εθελοντισμό και την προσφορά και δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο σχολείο επί σειρά ετών έχει να επιδείξει σημαντική δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Συνειδητά, έχοντας στην πρώτη γραμμή τον συνάνθρωπο, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες κάθε χρόνο, αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους, προσφέρουν λίγο από το αίμα τους και επί της ουσίας κάνουν το μεγαλύτερο δώρο… προσφέρουν ζωή.

Κάτι ανάλογο έκαναν και το πρωί της Τετάρτης, καθώς το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Μεγάλη προσέλευση

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τμήματος αιμοδοσίας και η συμμετοχή από μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν τόσο μεγάλη που θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς την επόμενη Τετάρτη θα αιμοδοτήσουν όσοι δεν τα κατάφεραν χθες λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Οι μαθητές προσήλθαν συνειδητά, είχαν ενημερωθεί άλλωστε πρόσφατα και από τους καθηγητές του σχολείου τους και από την γιατρό- υπεύθυνη αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννα Σταυροπούλου, και προσέφεραν με χαρά το αίμα τους για να διατεθεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ενώ το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι περισσότεροι αποφάσισαν να γίνουν συστηματικά εθελοντές αιμοδότες.

Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευσαν οι νοσηλεύτριες- καθηγήτριες του σχολείου Αναστασία Κλάδη και Μαρία Ματαράγκου, οι οποίες τόνισαν ότι για μία ακόμη φορά οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ αποδεικνύουν έμπρακτα την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και επεσήμαναν ότι ο στόχος είναι να μυηθούν τα παιδιά στον εθελοντισμό, με ευαισθησία και σεβασμό. Υπογράμμισαν δε ότι έχει αποδειχθεί ότι όταν κάποιος ευαισθητοποιηθεί από μικρός στην ιδέα του εθελοντισμού, θα παραμείνει εθελοντής για μια ζωή.

Από την πλευρά της η κα Σταυροπούλου στάθηκε στο ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα που μεταφέρουν τα παιδιά και διαδίδουν την αξία της προσφοράς αίματος.

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες με σχολεία θα συνεχιστούν από το Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και το επόμενο διάστημα. Πρόκειται άλλωστε για μία διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο και στόχος του Τμήματος αιμοδοσίας είναι να ευαισθητοποιεί τους μαθητές, ώστε να γίνουν οι καλύτερη πρεσβευτές της προσπάθειας και οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες.

Όλη η επικαιρότητα