Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής : Όλα τα βλέμματα στην 34χρονη πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Έκλεψε την παράσταση η 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η νεότερη μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών τράβηξε τα βλέματα και την προσοχή των περισσοτέρων συναδέλφων της οι οποίοι έσπευσαν να την καλωσορίσουν.

Η Σάνα Μάριν συμετείχε σε πηγαδάκι με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούρου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Ιδίως ο Γάλλος πρόεδρος ήταν πολύ φιλικός απέναντί της και φρόντισε να την συστήσει και σε άλλους ηγέτες Ευρωπαϊκών χωρών.

Η Μάριν γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1985. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες κατείχε τη θέση της υπουργού Μεταφορών. Όμως μετά τους ατυχείς χειρισμούς του πρωθυπουργού Άντι Ρίνε στην απεργία των ταχυδρομικών υπαλλήλων η Μάριν τον διαδέχθηκε.

Η νεαρή πολιτικός κέρδισε την εσωκομματική πλειοψηφία των Σοσιαλδημοκρατών, παίρνοντας 32 ψήφους έναντι 29 του Άντι Λίντμαν. Ως εκ τούτου, έγινε το πρόσωπο που θα ηγηθεί της πεντακομματικής κυβέρνησης.

via

Όλη η επικαιρότητα