Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με φόντο την είσοδο στο Περιφερειακό…: Συνολικά 149 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην Ηλεία για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Με τον μέγιστο δυνατό αριθμό οι συνδυασμοί Φαρμάκη, Σκιαδαρέση, Καρπέτα και Παρίση (28) στον νομό, 14 ο Χατζηλάμπρου, 12 ο Κολλιόπουλος και 11 ο Κοσίνας
Ακούστε το άρθρο

Mπορεί οι δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να μονοπωλούν την προσοχή όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε όλη την Δυτική Ελλάδα και την χώρα, ωστόσο και οι περιφερειακές εκλογές έχουν το δικό τους ενδιαφέρον με συνολικά 620 υποψηφίους και στις τρεις περιφερειακές ενότητες (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) να τίθενται την προσεχή Κυριακή στην κρίση των ψηφοφόρων της περιφέρειας. Στην Ηλεία οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ανέρχονται σε 149.

Αυτή την στιγμή, όπως έχει αποτυπωθεί και στις μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης προβάρει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επανεκλογή του με την μάχη να έχει επικεντρωθεί στην δεύτερη θέση ανάμεσα σε Σπύρο Σκιαδαρέση και Κώστα Καρπέτα.

Ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξή του «Μπροστά για Όλους» κατέθεσε πλήρη συνδυασμό και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, με 53 υποψήφιους στην Αχαΐα, 33 υποψήφιους στην Αιτωλοακαρνανία και 28 υποψήφιους στην Ηλεία.

Πλήρες είναι και το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Σκιαδαρέση και της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με 53 υποψηφιότητες στην Αχαΐα, 33 στην Αιτωλοακαρνανία και 28 υποψηφίους στην Ηλεία.

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καρπέτα και της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» είναι πλήρες στην Αχαΐα με 53 υποψηφίους και στην Ηλεία με 28 υποψηφίους, όχι όμως στην Αιτωλοακαρνανία που μετρά 23 υποψήφιους.

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Σωτήρη Παρίση είναι πλήρες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, με 53 υποψήφιους στην Αχαΐα, 33 υποψήφιους στην Αιτωλοακαρνανία και 28 υποψήφιους στην Ηλεία.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου  με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» κατεβαίνει με 39 υποψηφίους στην Αχαΐα, 20 στην Αιτωλοακαρνανία και 14 στην Ηλεία ενώ ο Γιώργος Κολλιόπουλος με την παράταξη «Οι νέοι της Δυτικής Ελλάδας» θα ριχτεί στην μάχη των εκλογών με 31 υποψηφιότητες στην Αχαΐα, 13 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία. Τέλος, η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» του επικεφαλής Χρίστου Κόσινα κατεβαίνει με 21 υποψηφίους στην Αχαΐα, 13 στην Αιτωλοακαρνανία και 11 στην Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα