Ηλεία

Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Πύργου : Συνολικά έξι εταιρείες κατέθεσαν προσφορές

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα στάδιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Πύργου αφού η προχθεσινή ημέρα (21 Ιουλίου 2020), ήταν η καταληκτική για την κατάθεση προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο δήμος Πύργου..

Συνολικά έξι εταιρείες κατέθεσαν προσφορά για το έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ, με τις τρείς από αυτές να είναι Ηλειακές και τις υπόλοιπες τρείς να έχουν έδρα εκτός νομού.

Ακολουθώντας την διαδικασία την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, θα «ανοίξουν» οι φάκελοι των προσφορών και θα γίνει γνωστό και το ποσοστό έκπτωσης επί του συνολικού ποσού του προϋπολογισμού που παρέχει η καθεμία από αυτές. Η συνέχεια της διαδικασίας για την επιλογή της ανάδοχου εταιρείας που θα κληθεί να ολοκληρώσει το έργο περιλαμβάνει 2-3 ακόμα στάδια και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς έτσι ώστε μέσα στο α` τρίμηνο του 2021 να ξεκινήσουν και οι πρώτες εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές από την Ηλεία είναι οι, «Διάσταση», «Δόξα» και ΔΟΜΗΛ», ενώ την εξάδα των ενδιαφερόμενων συμπληρώνουν και οι εκτός νομού «Ηλισσός Κατασκευαστική» (Αττική), «Τεχνική Ανάπτυξη» (Αττική) και «Εύρυθμος – Κραμποβίτης» (Χαλκίδα).

Σημειώνεται ότι το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας έχει ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος –σε συνέντευξη του στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ- «Στο έργο ανάπλασης της κεντρική πλατείας του Πύργου δεν θα γίνει καμία παρέμβαση από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου έως τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλο μέρος των εργασιών θα αφορούν στα έργα υποστύλωσης των τοίχων του λόφου του Επαρχείου κάτω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Πρόκειται για ένα χώρο που χρειάζεται αναμόρφωση αφού τα τοιχία έχουν φθορές και υποστύλωση είναι απαραίτητη για την στατικότητα στο σημείο, ενώ το οικόπεδο ακριβώς από κάτω, μπορεί να γίνει ένα παρκινγκ για ΙΧ, 50 θέσεων, και θα κινηθούμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Επίσης στη σκάλα από την πλευρά της Αγίου Χαραλάμπους θα αποκατασταθεί, θα τοποθετηθεί φωτισμός, ενώ και στις άλλες δυο σκάλες, η μία προς την οδό Κολοκοτρώνη, που είναι σε άθλια κατάσταση και εκεί θα τοποθετηθεί φωτισμός, όπως και στη σκάλα από την πλευρά της οδού Παπασταθόπουλου. Επίσης μπροστά στο Επαρχείο που υπάρχει πρόβλημα με τις πλάκες θα γίνει αποκατάσταση».

Υπολογίζεται ότι το έργο θα χρειαστεί περίπου δυο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Θα τοποθετηθεί περισσότερο πράσινο και πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι θα θωρακιστεί ο λόφος του Επαρχείου στατικά.

Συνεχίζονται
τα υπόλοιπα έργα στον Πύργο

Εκτός του αναμενόμενου έργου ανάπλασης στην κεντρική πλατεία του Πύργου θα πρέπει να προσθέσουμε ότι αυτό το διάστημα στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα όπου ο χρόνος παράδοσης του έργου υπολογίζεται ότι θα είναι μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες του έργου «Ανάπλαση οδών εντός οικιστικού ιστού της πόλης του Πύργου», (ύψους 230.000 ευρώ), που περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων (αλλαγή ασφαλτοτάπητα, αναβάθμιση πεζοδρομίων, τοποθέτηση μικρών μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και δενδρυλλίων και φωτισμό LED), στις οδούς Κατσώνη, Μύρτιλου, Γόντικα, που θα λειτουργήσει ως συνέχεια της ανάπλασης στην πλατεία Ανδριάρα.

Όλη η επικαιρότητα