Ελλάδα Πολιτική

Συνομιλία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν & Μενέντεζ

Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Μπλίνκεν την ανάγκη προώθησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Έκαναν επίσης μια ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συζήτησαν τη σημασία ενίσχυσης των επενδύσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Δε θα μπορούσαν να λείψουν από την συνομιλία των δυο αντρών και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, οι κ.κ. Μπλίνκεν και Μητσοτάκης τόνισαν την ανάγκη αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στην επιθετικότητας της Ρωσίας.

O κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία και με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων. Και σε αυτήν την επικοινωνία συζητήθηκε η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και οι διμερείς σχέσεις. Κοινή διαπίστωση και στις δύο επικοινωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι ο πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Όλη η επικαιρότητα