Οικονομία

Συνωστισμός στα Ειρηνοδικεία από χιλιάδες δανειολήπτες!

eirino.jpg

Συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες του χρόνου στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας από πολίτες οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη με το ισχύον καθεστώς, που από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα πάψει να ισχύει. 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι, σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους, μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών από τις αρχές του χρόνου μέχρι και χθες (Τρίτη) είχαν κατατεθεί 6.250 αιτήσεις, οι οποίες μέχρι και αύριο, 31 Δεκεμβρίου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον νόμο Κατσέλη δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τις 8.000.

Πάντως οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς πολλοί εκ των δανειοληπτών μπορούν να προστατευτούν και από τον νέο νόμο που θα ισχύσει από το 2016. 

Τους δανειολήπτες που επιθυμούν υπαγωγή στο νόμο διευκόλυνε η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για παράταση της προσκόμισης των απαραίτητων εγγράφων έως και 47 ημέρες μετά την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο, η οποία ωστόσο κατά τους δικηγόρους δεν επιλύει το πρόβλημα.

Όπως επισήμανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος η εν λόγω εγκύκλιος δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά «αντιθέτως δημιουργεί νέα νομικά αδιέξοδα στους δανειολήπτες και τους νομικούς παραστάτες τους, αφού προβαίνει σε contra legem ερμηνεία του νόμου».

Περισσότερα στο In.gr

Όλη η επικαιρότητα