Γεύσεις

Συνταγή για μπάρες με γεύση cheesecake

Ακούστε το άρθρο

Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι το cheesecake είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά, για αυτό και ψάχνουμε συχνά παραλλαγές και καινούργιες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

Σήμερα εντοπίσαμε το φανταστικό αυτό γλυκό σε εκδοχή μπάρας- ένας συνδυασμός της μπισκοτένιας βάσης με άρωμα κανέλας με την αφράτη τυρένια γέμιση cheesecake, που θα σε ξετρελάνει.

Υλικά

Για τη βάση

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ κρεμοτάρταρο

1/2 κ.γ αλάτι

1 κ.γ μαγειρική σόδα

1 κ.γ κανέλα

1 φλ. ανάλατο βούτυρο

1 1/3 φλ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για τη στρώση cheesecake

450 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

λίγο αλάτι

Για το topping

2 κ.σ ζάχαρη

1 κ. σ κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βουτύρωσε ένα μέτριο ταψάκι.

2. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το ταρτάρ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

3. Χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Πρόσθεσε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πρόσθεσε σιγά- σιγά το αλεύρι.

4. Ρίξε τα 2/3 του μείγματος στο ταψί και άπλωσέ το καλά.

5. Ετοίμασε τη γέμιση cheesecake χτυπώντας αρχικά την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Πρόσθεσε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα. Ρίξε το μείγμα πάνω από τη βάση και άπλωσέ τη με μια σπάτουλα.

6. Σπάσε σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης και ρίξτο πάνω από τη γέμιση. Τέλος ανακάτεψε την κανέλα με τη ζάχαρη και ρίξτη από πάνω.

7. Ψήσε το cheesecake μέχρι να δεις ότι είναι έτοιμες οι άκρες και δεν είναι πια υγρό (περίπου 40-50 λεπτά ΧΩΡΙΣ να ανοίξεις το φούρνο). Κόψε σε τετράγωνα μόλις κρυώσει και διατήρησε τις μπάρες σε ένα τάπερ στο ψυγείο.

Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα