Γεύσεις

Συνταγή για κρατσανιστό σνίτσελ χοιρινό

Η συνταγή της ημέρας θέλει στο πιάτο μας τραγανό σνίτσελ χοιρινό.
Ακούστε το άρθρο

Μια υπέροχη συνταγή για τραγανό σνίτσελ χοιρινό με το καλύτερο πανάρισμα για ένα τραγανό και άκρως απολαυστικό αποτέλεσμα!

Ο σεφ Πέτρος Συρίγος φτιάχνει την πιο λαχταριστή τυρένια σάλτσα μανιταριών που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Απίθανα τραγανό εξωτερικά, σερβίρετε το χοιρινό σνίτσελ μαζί με αυτή την άκρως γευστική sauce και το γεύμα σας θα απογειωθεί.

Υλικά

3 χοιρινά σνίτσελ 200 γρ το καθένα(μπούτι)
4 αυγά
5 κ.τ.σ αλεύρι γ.ο.χ
7 κ.τ.σ πάνκο ή ψωμί του τόστ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο

Υλικά για την τυρένια σάλτσα

150 γρ μανιτάρια μικρά κομμένα στα 4
1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. αλεύρι
2 Κ.σ. φρέσκο βούτυρο
400 ml γάλα
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
150 παρμεζάνα

Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ περασμένα από την μηχανή του σνίτσελ από μπούτι αν θέλουμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα, αλλιώς παίρνουμε μπούτι εμείς και το κόβουμε σε φέτες και χτυπάμε με ένα σφυράκι ή τη βοήθεια του μπάτη.

Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά που τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και στο άλλο το πάνκο ή το τριμμένο ψωμί. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια από το αλεύρι, έπειτα από τα αυγά και τέλος από το ψωμί.

Κάνουμε όλα τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο.Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι. Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό μας κάνει ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα.

Τηγανίζουμε από 1,5 – 2 λεπτά στην κάθε πλευρά και μετά βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.

Για την σάλτσα

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα ή σε φέτες και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για λίγο να ψηθεί προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την ζέστη κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια και την μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Δείτε το βίντεο:

Όλη η επικαιρότητα