Γεύσεις

Συνταγή για σπιτικούς νηστίσιμους τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες

Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι θρεπτικοί, vegan και με υπέροχη γεύση!
Ακούστε το άρθρο

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες με ζουμερή, πικάντικη σάλτσα.

Οι σπιτικοί ρεβυθοκεφτέδες είναι νηστίσιμοι. Η εύκολη συνταγή είναι από τον Ηλείο σεφ Γιώργο Τσούλη, την οποία βρήκαμε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Ας δούμε την συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

Για τους ρεβιθοκεφτέδες

500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό για 1 μέρα
Μισό κρεμμύδι, μικρό, πολύ ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1½ κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1¾ κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη πικάντικη σάλτσα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
100 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα καλύπτουμε με κρύο νερό, τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μία ημέρα. Έπειτα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πολυκοπτικό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρεμμύδι. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να ενωθεί (δε θέλουμε να το κάνουμε αλοιφή, πρέπει να έχει μερικά κομματάκια). Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και σε μικρό multi, απλά δουλεύουμε σε δόσεις σιγά-σιγά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα, για να δέσει η ζύμη. Μετά από 1 ώρα, παίρνουμε 2 κ.σ. από τη ζύμη, το πλάθουμε σε κεφτέ και το πιέζουμε λίγο στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε καλά τους ρεβιθοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Τους αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας και τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Για την πικάντικη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.7Έπειτα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.8Τέλος, σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μαζί με την πικάντικη σάλτσα.

Τιp: Δε ρίχνουμε το κρεμμύδι στο multi μαζί με άλλα υλικά, για να μην βγάλει την υγρασία του.

Όλη η επικαιρότητα