Categories: Γεύσεις

Συνταγή με 3 υλικά -Σοκολατάκια γεμιστά με καραμέλα και αλμυρά φιστίκια

Share

Ένα από τα αγαπημένα -και εύκολα- γλυκά είναι τα σοκολατάκια.

Μπουκίτσες, λαχταριστές και γευστικές, εύκολες σε λίγα μόνο λεπτά. Αν είσαι λάτρης του συνδυασμού σοκολάτας-καραμέλας και ξηρών καρπών, η συνταγή που σου έχουμε θα σε ξετρελάνει.

Τα γεμιστά σοκολατάκια με καραμέλα και αλμυρά φιστίκια που προτείνει ο Δημήτρης Μακρυνιώτης είναι μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 3 υλικά και αυτό είναι και το μυστικό της συνταγής αυτής. Εύκολη, γρήγορη και γευστική, έτοιμη σε λίγο χρόνο. Ετοιμάσου λοιπόν γιατί αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου.

Η συνταγή για σοκολατάκια γεμιστά με καραμέλα και αλμυρά φιστίκια είναι του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά

350 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ PATISSERIE
200 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα
50 γρ. αλμυρά φυστίκια Peanuts
Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και τα υπόλοιπα 100 γρ. τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Όταν η κουβερτούρα μας λιώσει, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί από την φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει.

Αφού περάσει ένα λεπτό, αμέσως μετά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σοκολάτας.

Στη συνέχεια, παίρνουμε μια θήκη για μάφιν, τοποθετούμε 6 χάρτινες φόρμες και γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 35-40 γραμμάρια από την λιωμένη σοκολάτα.

Έπειτα, παίρνουμε ένα πινέλο και βουτώντας το στη λιωμένη σοκολάτα που έχει μέσα το κάθε φορμάκι, απλώνουμε καλά σοκολάτα σε όλη την εσωτερική του επιφάνεια.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν ελαφρώς και αμέσως μετά με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε όλα τα φορμάκια μας με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, μέχρι τα 3/4.