Ηλεία

Συνταξιούχος από τον Πύργο χάνει κατοικία 47τµ. για 15.000 οφειλή

Ακούστε το άρθρο

Το προσωπικό της δράµα ζει από την 1η ∆εκεµβρίου, η 65χρονη συνταξιούχος δηµοσιογράφος Ζ.Μ. µε καταγωγή από τον Πύργο, η οποία ανέβασε στον λογαριασµό της στο φέισµπουκ, την επίδοση κατασχετηρίου της πρώτης και µοναδικής κατοικίας της, για χρέη στην εφορία ύψους 15.000 ευρώ.

Η ίδια η Ζ.Μ. επικοινώνησε µε την εφημερίδα Πελοπόννησο, για να µιλήσει για την υπόθεσή της και όπως κατήγγειλε, παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι καµία πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει, πριν από λίγες ηµέρες είδε έντρομη το κατασχετήριο που διαθέτει στου Γκύζη στην Αθήνα, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασµό για 20.000 ευρώ.

Προηγουµένως, όπως καταγγέλλει, η εφορία «φρόντισε» να την κατασχέσει και το τελευταίο ευρώ της σύνταξής της, ύψους µόλις 588,6 ευρώ από τον κατά τα άλλα δηλωθέντα ως «ακατάσχετο» τραπεζικό λογαριασµό της.

Οπως εξήγησε η Ζ.Μ., το χρέος της στην εφορία είναι 10.000 ευρώ και οι τόκοι 5.000, ενώ ποσό =2.000 ευρώ έχει χρεωθεί από λάθος της εφορίας, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί και δεν έχει σβηστεί.

Πλέον η 65χρονη γυναίκα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και φιλοξενείται σε οικείους της, ενώ λόγω του ότι ο πλειστηριασµός θα γίνει ηλεκτρονικά, αγνοεί τον χρόνο πραγµατοποίησής του. Η ίδια, έχει «ανεβάσει» στον λογαριασµό της στο φέισµπουκ το κατασχετήριο της κατοικίας της, όπως και τις οφειλές της προς την εφορία, οι οποίες όπως εξηγεί, προέρχονται κυρίως από τις «µπάρες» που σήκωνε στα διόδια και από τα «χαράτσια» της ∆ΕΗ που είχε πεισθεί να µην πληρώνει, από την εποχή που η σηµερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση.

Οπως  αναφέρει: Μπορείτε να κοινοποιήσετε το κατασχετήριο στον λογαριασµό του κυρίου Τσίπρα στο facebook; Ετσι, µωρέ παιδιά. Πριν «κλείσω», τα µάτια µου, να πάω φχαριστηµένη στο παιδί µου και τους γονιούς µου. Αν µε αγαπήσατε αυτά τα πέντε χρόνια που µιλάµε και συναντίομαστε µε τους περισσότερους, κάντε µου αυτή τη χάρη.

Να ξέρει πως τα δικαστικά έξοδα ήταν οι μπάρες των διοδίων των διοδίων που σήκωνα όταν πήγαινα στον τάφο της µάνας µου στον Αχινό. Και τα περισσότερα είναι τα χαράτσια που µας έλεγε να µην πληρώνουµε (δηλαδή και άλλοι τα λέγανε). Μπορείτε, σας παρακαλώ, να του κοινοποιήσετε την ανάρτηση µου;; Θέλω να «φύγω» δοξασµένη. Οχι σαν φτωχοκουρούνα. Περήφανη. Οχι ντροπιασµένη όπως µε κά- νανε να νιώθω».

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα