Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνταξιούχοι Πελοποννήσου: «Δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής»

syntaxiouxoi.jpg

Η οργάνωση της πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου στην Αθήνα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συνταξιούχοι και τα βάρβαρα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις αντιλαϊκές βάρβαρες πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής Παμπελοπονησιακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο.

   Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΝΑΤ από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Καλαμάτα, την Κάτω Αχαΐα και την Πάτρα αλλά και πολλών συνταξιούχων από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος εκπροσώπησε ο Γ.Γ Μανώλης Ραλάκης, ο οποίος και αναφέρθηκε, τόσο στην τοποθέτησή του όσο και στις δηλώσεις τους στην εφημ. «Πατρίς», στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι με τις περικοπές στις ήδη χαμηλές συντάξεις τους. «Σε μια διαμαρτυρία που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Κλαυθμώνος προς το Μέγαρο Μαξίμου θα εκφράσουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για την κατάντια και τη λεηλασία των συντάξεων μας από τις αντιλαϊκές βάρβαρες πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, τα χάλια του ΕΟΠΥΥ, τα χάλια των νοσοκομείων, τα φάρμακα κτλ», σημείωσε ο κ.Ραλάκης και τόνισε την ανάγκη για συνολική και μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική αυτή εκδήλωση.

Δυναμικό παρών από την Ηλεία

   Στα προβλήματα των συνταξιούχων και της Ηλείας, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «…Μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς δεν είμαστε όμως απόμαχοι της ζωής, παλεύουμε για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας». Σημείωσε μάλιστα ότι οι Ηλείοι συνταξιούχοι θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, καλώντας μάλιστα όλα τα σωματεία να οργανωθούν και να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση της Αθήνας, για την οποία μάλιστα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση – πρόσκληση στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

 

 

Όλη η επικαιρότητα