Πελοπόννησος

Σύντομα στον αέρα η 7η και η 8η εργολαβία για το Πάτρα-Πύργος

patra-pyrgos.jpg

Στη διαδικασία ολοκλήρωσης είναι τα τεύχη δημοπράτησης για την 7η και την 8η εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», μέσα στον Μάιο υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί η προκήρυξη για την 7η, κάτι που σημαίνει ότι θα δημοπρατηθεί πιθανότατα στα τέλη του Ιουνίου.

Η 7η εργολαβία περιλαμβάνει το οδικό τμήμα Κάτω Αχαΐα-ΒΙΠΕ Πατρών, μήκους 5,6 χλμ, και η 8η περιλαμβάνει το τμήμα ΒΙΠΕ Πατρών-Μιντιλόγλι, μήκους 7,6 χλμ. Εντός των ημερών αναμένεται να καταρτιστεί και ο προϋπολογισμός για τις δύο εργολαβίες, με τις οποίες –εκτός απροόπτου- ολοκληρώνεται η δημοπράτηση του έργου στο σύνολό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μελέτη βιωσιμότητας είναι στο στάδιο της αξιολόγησης από την αρμόδια διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ 2014-2020, με στόχο να τεκμηριωθεί άρτια η χρηματοδότηση του έργου με ευρωπαϊκούς πόρους. Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, το αργότερο ως το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο φάκελος μεγάλου έργου, με την προοπτική μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει η χρηματοδότηση και η έναρξη των εργασιών τουλάχιστον στα πρώτα τρία τμήματα, από Πύργο έως τον Κόμβο της Κυλλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι στις τέσσερις πρώτες εργολαβίες έχει ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης η κοινοπραξία ΤΟΞΟΤΗΣ-Ομάδα Κατασκευών και στην Πέμπτη εργολαβία η Κοινοπραξίς ΙΝΤΕΡΚΑΤ-Ξανθάκης-Αφοί Παπαϊώαννου.

Ο διαγωνισμός για το 6ο οδικό τμήμα έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου.

Όλη η επικαιρότητα