Πολιτική

Σύντομη και εγκάρδια συνομιλία Ομπάμα-Τσίπρα

obama-tsipras.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προς τιμήν των ηγετών στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά πληροφορίες, η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και κράτησε 2-3 λεπτά περίπου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνέστησε τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του λέγοντας ότι έχει κερδίσει απανωτά τις τελευταίες εκλογές.

Επιπλέον, ο Aμερικανός πρόεδρος ανέφερε στον κ. Τσίπρα ότι κάποιοι φίλοι του πηγαίνουν συχνά διακοπές στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, κατά τις πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε τη βούληση να στηρίξει την Ελλάδα τόσο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, την επιστροφή στην ανάπτυξη και το θέμα του χρέους.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση στράφηκε στην πολιτική και η αμερικανική πλευρά φαίνεται ότι έχει τη βούληση να στηρίξει την Ελλάδα τόσο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων όσο και στην επαναφορά της στην ανάπτυξη και στο θέμα του χρέους.

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Γ. Σταθάκης με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ καθώς θα τεθούν τα ζητήματα του τρόπου συμμετοχής του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα αλλά και της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ, ο οποίος προσκάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κίνα μέσα στο 2015.

Πηγή: tanea.gr

Όλη η επικαιρότητα