Ηλεία

Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων: Κανένα μέτρο από την πολιτεία για τις πληγείσες περιοχές

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής πυρόπληκτων καθημερινά έρχονται σε επαφή με δεκάδες πυρόπληκτους του νομού
Ακούστε το άρθρο

Την παντελή έλλειψη μέτρων για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας από την πολιτεία, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αναφέρει:

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής πυρόπληκτων καθημερινά έρχονται σε επαφή με δεκάδες πυρόπληκτους του νομού μας οργανώνοντας την απάντηση τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Το Σάββατο 28 Αυγούστου επισκέφτηκαν τα χωριά Ξυρόκαμπος, Βασιλάκι, Κολύρι και τον συνοικισμό του Λαμπετίου.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να πάρει κανένα μέτρο για τα προβλήματα που υπάρχουν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ζωοτροφές από το κράτος δεν έχουν φτάσει που θενά στο νομό και οι ελπίδες τους εναποθέτονται στην πρωτοφανή συμπαράσταση που εκφράζει ο απλός κόσμος από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Αυτή είναι η δικιά μας δύναμη. Ο συνάδελφος μας, ο συνάνθρωπος που σε αυτές τις δύσκολές στιγμές που βιώνουμε στέκετε δίπλα μας και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να ξαναφτιάξουμε το βιός μας.

Τα μηνύματα που λαμβάνομαι από αυτό τον απλό κόσμο μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι η συγκέντρωση της Πέμπτης 2 Σεπτέμβρη θα είναι πρωτοφανής και θα στείλει μήνυμα που θα ακουστεί παντού ότι δεν έχουμε σκοπό μαζί με το βιος μας να χάσουμε και τις ζωές μας.

Ζητάμε και από άλλους συμπατριώτες μας ή μη στο δρόμο που έδειξαν ο Κώστας Καζάκος και ο Διονύσης Τσακνής να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Πέμπτης και να εκφράσουν την στήριξη τους στο δίκαιο αγώνα μας.

Οι επισκέψεις της συντονιστικής επιτροπής θα συνεχιστούν την Κυριακή 29 Αυγούστου στα χωριά του Λάλα, Δούκα και Νεμούτας στις 10:00 π.μ.

Όλη η επικαιρότητα