Ηλεία

Συντριβή Phantom στην Ανδραβίδα: Την οικογένεια του υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Η στιγμή που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αγκαλιάζει και φιλάει τον πατέρα του αδικοχαμένου υποσμηναγού
Ακούστε το άρθρο

Δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου υποσμηναγού, που χάθηκε στο δυστύχημα στην Ανδραβίδα με το Φάντομ F-4, βρέθηκαν οι αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκαν την οικογένεια του Μάριου Τουρούτσικα στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους και να σταθούν δίπλα στους χαροκαμένους γονείς.

Ο πατέρας και η μητέρα του υποσμηναγού συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ F-4, Μάριου Τουρούτσικα, δέχτηκαν τα συλλυπητήρια και τα θερμά λόγια συμπαράστασης που τους απηύθυναν. Μάλιστα ο φακός έπιασε τον Κωνσταντίνο Φλώρο να αγκαλιάζει και να ασπάζεται τον συντετριμμένο πατέρα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Μάριου, Κώστας Τουρούτσικας, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega έκανε λόγο για ένα τραγικό συμβάν:

“Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα”.

“Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος”, είπε ο κ. Τουρούτσικας, συμπληρώνοντας: “Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε”.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, τόνισε: “Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε χρόνο ντε-ντε. Δεν μπορώ να το χωνέψω”.

Ο Κωνσταντίνος Τουρούτσικας μίλησε και στην εκπομπή “T-live” του Alpha και είπε με τρεμάμενη φωνή: “Ο Μάριος ήταν ένα καλό παιδί, ήσυχο, τίμιο, μελετηρό παιδί… Διάβαζε από μικρός μέχρι τώρα, 29 χρονών γιατί αυτό το επάγγελμα απαιτεί πολλές θυσίες. Και προχθές που έφυγε από το σπίτι, έφυγε γι’ αυτόν τον λόγο. Τώρα τι μελετούν, εγώ δεν τα ξέρω… Δυστυχώς, χωρίς να το θέλει, το παιδί μου σκοτώθηκε και βύθισε στην οικογένειά του στο πένθος”.

“Επέμενα να αναλάβει τη δική μου δουλειά γιατί προέρχομαι από φτωχή οικογένεια. Με θυσίες ανοίξαμε αυτό το φαρμακείο, το οποίο δούλεψε 20-25 χρόνια και θα είχε μία έτοιμη δουλειά. Ήταν ανένδοτος. Του άρεσε σαν δουλειά, γιατί καθόταν με τη μητέρα του μικρός.

Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος μαχητικού. Μου είχε πει “αν δεν μπορέσω να περάσω κάποιες εξετάσεις για μαχητικό αεροσκάφος, θα φύγω από την Ικάρων και θα ξαναδώσω”. Με δυσκολίες μεγάλες τα κατάφερε κι έγινε ιπτάμενος μαχητικός. Ήθελε να πάει στα Φάντομ, αλλά δεν μου εξήγησε ποτέ τον λόγο” πρόσθεσε ο κ. Τουρούτσικας.

Οι τελευταίες ώρες με το γιο του

Ο πατέρας του 29χρονου μίλησε και για τις τελευταίες ώρες που πέρασε με το παιδί του: “Τον συνάντησα τελευταία φορά το Σαββατοκύριακο, μετά από καιρό. Ήταν η τελευταία φορά που μείναμε μαζί και η πρώτη φορά που καθίσαμε μαζί τόσες ώρες. Αφορμή στάθηκε ο αγώνας του ινδάλματός του, του Τσιτσιπά, και συζητούσαμε για ώρες. Για μένα αυτό είναι η καλύτερη ανάμνηση, γιατί δεν τον έβλεπα πολύ”.

Όλη η επικαιρότητα