Κόσμος

Συρία: Εμπρηστικές βόμβες έκαψαν ζωντανούς 37 αμάχους που κρύβονταν για να σωθούν [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν κατηγόρησε για τις επιδρομές την Ρωσία, λέγοντας ότι «τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα και εμπρηστικές βόμβες σκότωσαν τους άμαχους που είχαν καταφύγει σε μια σπηλιά». Τα θύματα υπέστησαν εγκαύματα και ασφυξία, διευκρίνισε.

Από τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν αμέσως ότι έπληξαν την Ανατολική Γούτα με εμπρηστικές βόμβες. «Η ρωσική αεροπορία δεν πλήττει κατοικημένες συνοικίες της Ανατολικής Γούτας και δεν χρησιμοποιεί, σε αντίθεση με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εμπρηστικά πυρομαχικά», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα Λευκά Κράνη, η οργάνωση των διασωστών που δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες ζώνες της Συρίας, έκανε λόγο για «φρικτή σφαγή», εξηγώντας με ένα μήνυμα στο Twitter ότι τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν πριν τεθεί σε ισχύ, τα μεσάνυχτα, η εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί με τους αντάρτες οι οποίοι ελέγχουν αυτόν τον θύλακα.

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα