Categories: Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη: Κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών

Share

Σκληρή ανακοίνωση για την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, σε εκπομπή της ΕΡΤ, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «το δυστύχημα στα Τέμπη έδειξε ότι εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου, του αναξιοκρατικού κράτους που φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1980», προσθέτοντας πως είναι ευκαιρία να τελειώσουμε με αυτό. Συμπλήρωσε δε ότι, «εάν σε έχει συγκλονίσει αυτό το δυστύχημα δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση».

«Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε»

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει την τοποθέτηση Γεωργιάδη αναφέροντας:

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή «θυσία» την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι «ευκαιρία» για την κυβέρνηση για «να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος».

Πότε βρέθηκε στην Ελλάδα τελευταία φορά η «Μαρία Τσάλλα» – Το μυστήριο με τη φορολογική έδρα
Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το «βαθύ κράτος» το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί.

Αλλά δεν βρισκόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες όταν έχουμε χάσει άδικα 57 ανθρώπινες ζωές.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του παρά το κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών, να σέβονται τουλάχιστον τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».