Ηλεία Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Εμπαιγμός της Ηλείας τα μέτρα «ανακούφισης»

Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ εμπαίζει την Ηλεία. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την εξαγγελία των μέτρων για την δήθεν «ανακούφιση» των πληγεισών από τον κορονοϊό περιοχών. Η αναστολή πληρωμών για τις οφειλές προς τις ΔΟΥ και τον ΕΦΚΑ ισχύει μόνο για τις ελάχιστες επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους έχει διακοπεί περισσότερο από 10 μέρες με κρατική εντολή. Και μάλιστα, μόνο για 3 μήνες!

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τις τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της περιοχής συνολικά. Και τις επιπτώσεις αυτές δεν υφίστανται μόνο οι κλάδοι του τουρισμού και της εστίασης. Το πλήγμα είναι βαρύ για το σύνολο των επιχειρήσεων καθώς η οικονομική δραστηριότητα έχει στην πραγματικότητα περιοριστεί δραματικά.

Η απογοήτευση για την ανεπάρκεια των δήθεν μέτρων είναι έκδηλη στο νομό μας και εκφράζεται στις ανακοινώσεις των επαγγελματικών φορέων. Το ελάχιστο που οφείλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι:

  • Αναστολή πληρωμών για κάθε είδους οφειλές προς τις ΔΟΥ και προς τον ΕΦΚΑ (τρέχουσες ή ρυθμισμένες) για 6 μήνες, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Αναστολή των δόσεων δανείων προς τις τράπεζες για 6 μήνες, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Αναστολή κατασχέσεων και εκτέλεσης κάθε είδους αναγκαστικών μέτρων στις πληγείσες περιοχές για 6 μήνες, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Μέτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς και για τους εποχιακά εργαζόμενους κατά την τουριστική περίοδο.

Ταυτόχρονα γίνεται επιτακτικά αναγκαία η ταχύτατη ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με προτεραιότητα στις πληττόμενες περιοχές. Το λιγότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανανεώσει όλες τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και να ολοκληρώσει επιτέλους τις 2.500 μόνιμες προσλήψεις, 1.000 γιατρών και 1.500 λοιπού προσωπικού, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 και οι οποίες επί Νέας Δημοκρατίας καθυστερούν χαρακτηριστικά. Εδώ η ΝΔ δεν φαίνεται να κινείται με την «ταχύτητα φωτός», με την οποία έσπευσε να προσλάβει 1.500 ειδικούς φρουρούς, εκτός πανελλαδικών εξετάσεων και εκτός ΑΣΕΠ!

Η κατάσταση στην Ηλεία μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. Ταυτόχρονα διογκώνεται και η οργή των ανθρώπων που βλέπουν ότι, για άλλη μια φορά, η ουσιαστική στήριξή τους δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Καλούμε όλους τους φορείς του νομού, ιδιαίτερα τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λάβει γενναίες αποφάσεις για την πραγματική στήριξη των περιοχών που πλήττονται.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο τύπου

Όλη η επικαιρότητα