Ηλεία Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Οι εφιάλτες του 2013 επανέρχονται

Ακούστε το άρθρο

Με τον νόμο 4610 του περασμένου Μαΐου ολοκληρώθηκε η αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Μετά από πολλές δεκαετίες υλοποιήθηκε το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος, εκπαιδευτικών και φοιτητών, για τον Ενιαίο Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Με τον νόμο αυτόν η Ηλεία μας, ο μοναδικός νομός σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα που δεν είχε πανεπιστημιακές σχολές, μπήκε επιτέλους στον πανεπιστημιακό χάρτη. Ιδρύθηκαν τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, δύο με έδρα τον Πύργο και ένα με έδρα την Αμαλιάδα, με αντικείμενα σπουδών που συνδέονται με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις σύγχρονες ανάγκες του τόπου μας.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και οι πρώτοι φοιτητές έχουν ήδη εισαχθεί στο τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου και στο τμήμα Γεωπονίας της Αμαλιάδας. Για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε στην Ηλεία φοιτητές Πανεπιστημίου!

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια: Οι έδρες των τμημάτων ορίζονται στον νόμο. Και ο νόμος 4610/19  ορίζει με σαφήνεια στο άρθρο 36.

«Άρθρο 36                                                                     

Ίδρυση και μετονομασία Τμημάτων

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύονται τα εξής Τμήματα:

θ) Γεωπονίας, με έδρα την Αμαλιάδα

…»

Μήπως η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μετά την κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, προετοιμάζει και άλλα «δώρα» για την περιοχή μας; Μήπως ετοιμάζουν άλλο ένα σχέδιο, ισάξιο του εγκληματικού σχεδίου «Αθηνά» που κατέστρεψε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ηλεία; Μήπως επανέρχονται οι εφιάλτες του 2013, με όσους συνέργησαν σ’ εκείνο το έγκλημα;

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Όλη η επικαιρότητα