Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μείωση βουλευτικής αποζημίωσης και προνομίων ζητούν 11 βουλευτές

Ακούστε το άρθρο

Τον εξορθολογισμό και την μείωση των προνομίων των βουλευτών, όπου απαιτείται, ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πράξη, που όπως επισημαίνουν εκτός από οικονομική, θα είχε και ιδιαίτερη συμβολική και ηθική αξία.

Την επιστολή υπογράφουν οι:  Άννα Βαγενά, Γ.Δημαράς, Κ.Δουζίνας, Δ. Εμμανουηλίδης, Εύη Καρακώστα, Η.Κωστοπαναγιώτου, Θ.Μιχελής, Σ.Παπαδόπουλος, Ι.Σαρακιώτης, Ελισάβετ Σκούφα και Ελένη Σταματάκη.

Συγκεκριμένα, προτείνουν:

  • Μείωση κατά 50% στις συντάξεις Βουλευτών και πρώην υπουργών εφόσον διαθέτουν και άλλα εισοδήματα άνω των 1.500€ μηνιαίως.
  • Μείωση της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης κατά εύλογο ποσοστό.
  • Φορολόγηση των βουλευτών με τους ίδιους συντελεστές που φορολογούνται και οι υπόλοιποι πολίτες.
  • Περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για την προστασία βουλευτών και λοιπών πολιτικών προσώπων (εν ενεργεία και πρώην).
  • Εφαρμογή της πρότασης που είχε κάνει παλαιότερα ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας να περιοριστεί ο αριθμός αυτοκινήτων που παραχωρούνται σε βουλευτές λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια.

Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες, χωρίς να έχουμε πρώτοι εμείς δώσει το παράδειγμα του περιορισμού των οικονομικών απολαβών και προνομίων μας. Είναι αλήθεια ότι κάποια από τα παλαιότερα προνόμιά των βουλευτών έχουν περιοριστεί, ωστόσο κατά την άποψή μας αυτό δεν έχει γίνει στο βαθμό που θα οφείλαμε προκειμένου να αρχίσει να ανακτά ο ελληνικός λαός την εμπιστοσύνη του προς τους εκπροσώπους του και το ίδιο το κοινοβουλευτικό σύστημα».

in.gr

Όλη η επικαιρότητα