Ηλεία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη «νέα σελίδα» με ενότητα και συσπείρωση

Τοπικά στελέχη κρίνουν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και την επικράτηση Στέφανου Κασσελάκη
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση όλων των μελών πλάι στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου με σωστό σχεδιασμό και υπομονή να μπορέσει να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της παράταξης και να φέρει την ανατροπή στο πολιτικό στάτους της χώρας, στάθηκαν τοπικά στελέχη του κόμματος που στηρίζουν την αλλαγή σελίδας που έφεραν οι εσωκομματικές εκλογές.

Τοπικά στελέχη του κόμματος αναφέρθηκαν στο αποτέλεσμα που ανέδειξαν οι κάλπες και στην εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου που φέρνει αν μη τι άλλο χαμόγελα σε όλους εντός του κόμματος, υποστήριξαν πως ο κόσμος έδωσε ισχυρή εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη για την αναμόρφωση της παράταξης και τόνισαν πως θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση όλων των μελών και στήριξη στο νέο πρόεδρο προκειμένου να μπορέσει να οδηγήσει και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας.

Διονύσης Καλαματιανός-Βουλευτής Ηλείας

«Νέα μέρα ξεκινά για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

«Τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσήλθαν μαζικά και τη δεύτερη Κυριακή στη δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας του. Τους ευχαριστούμε ακόμα μια φορά, για την κρίσιμη και ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Με την ψήφο τους επέλεξαν τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η διαδικασία της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης δεν τελειώνει εδώ. Ένα σημαντικό βήμα έγινε και ταυτόχρονα ξεκινούν οι συλλογικές διαδικασίες διαμόρφωσης της φυσιογνωμίας, της πολιτικής στόχευσης και της οργάνωσης. Με ενότητα και συλλογικότητα προχωράμε αποφασιστικά στην επόμενη μέρα.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή, το τεράστιο ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των πολιτών καταδεικνύει πως η κοινωνία εξακολουθεί να πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρόκειται για σημαντικό γεγονός και βαρύ φορτίο, που μας γεμίζει με μεγάλη και ιστορική ευθύνη.

Ευθύνη να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις νέες και μεγάλες προκλήσεις. Να δώσουμε τη μάχη στη Βουλή και στην κοινωνία, απέναντι σε μια επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση, διατυπώνοντας γόνιμο και ωφέλιμο αντιπολιτευτικό λόγο και ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο ανακούφισης και διεξόδου για τους πολίτες, που ασφυκτιούν από τα πολλαπλά προβλήματα. Ευθύνη να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα σύγχρονο, γοητευτικό και εξωστρεφές πολιτικό υποκείμενο, που θα εκφράζει την προοδευτική παράταξη, που θα έχει την κοινωνική πλειοψηφία και πάλι στο πλευρό του, με όρους διακυβέρνησης. Ευθύνη να δώσουμε εντός και εκτός Κοινοβουλίου τους δημοκρατικούς αγώνες, με ενεργή συμμετοχή στα ζωντανά κοινωνικά κύτταρα όπως τα κινήματα, οι φορείς και τα σωματεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ευθύνη να ορθώσουμε ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην ενισχυμένη ακροδεξιά που δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας. Ευθύνη να στηρίξουμε όλες και όλους που βιώνουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Ευθύνη να φέρουμε ξανά την προοπτική και την ελπίδα στη νέα γενιά.

Η παράταξή μας δεν έχει νικητές, ούτε χαμένους. Υπάρχει μόνο ο κοινός στόχος και η αγωνία που μας ενώνει για το αύριο της πατρίδας μας. Και αυτό αποτελεί εγγύηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενισχύεται διαρκώς και γίνεται -ξανά- δυνατός.

Η Αριστερά και η προοδευτική παράταξη οφείλει να έχει -και θα έχει- πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Με τις αρχές και τις αξίες μας και την πολύτιμη παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, το νέο «κύμα» θα προχωρήσει σε μια νέα νικηφόρα πορεία. Είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να κερδίσουμε τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Και θα τους κερδίσουμε».

Παναγιώτης Φλεβοτόμος-Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηλείας

«Να φέρουμε την ανατροπή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Οι κάλπες της περασμένης Κυριακής ανέδειξαν το Στέφανο Κασσελάκη ως το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μια υποψηφιότητα που έφερε τα πάνω κάτω στο κόμμα μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, μιας και ήταν ο τελευταίος υποψήφιος που ανακοινώθηκε και μάλιστα είχε και λιγότερο χρόνο να απευθυνθεί στον κόσμο. Απέδειξε όμως με το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών πως κέρδισε τη συμπάθεια του κόσμου. Εμείς στην επόμενη μέρα του κόμματος θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του λαού που αποτελεί το κυρίαρχο όργανο στη δημοκρατία και να στηρίξουμε τις ενέργειες και την πολιτική του νέου προέδρου. Εγώ προσωπικά σαν Συντονιστής Ν.Ε. Ηλείας είμαι δίπλα του, όπως οφείλουν όλα τα μέλη του κόμματος, για να φέρουμε την ανατροπή στην κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη!»

Γιώργος Παναγιωτόπουλος – Συντονιστής τμήματος μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Ένας ισχυρός και αδιαμφισβήτητος πρόεδρος»

«Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη σηματοδοτεί με μία ευρεία πλειοψηφία, τη στροφή της κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ προς μία κατεύθυνση νικηφόρας πορείας, με τελικό στόχο την ανάδειξη της αξίας με προοδευτικό πρόσημο. Ο πολιτικός αγώνας που δόθηκε ακόμα και με κάποιες αποκλίσεις ήταν πολιτισμένος. Όλα τα μέλη του κόμματος εκφράστηκαν ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει ότι η συνεχής διεύρυνση και η απευθείας εκλογή του προέδρου από το λαό είναι στην ορθή κατεύθυνση και ίσως είναι η μόνη κατεύθυνση. Τώρα απομένει να δούμε την ανασυγκρότηση του κόμματος, σύμφωνα και με την πολιτική που θα χαράξει ο νέος πρόεδρος. Το βέβαιο είναι ότι είναι ένας ισχυρός και αδιαμφισβήτητος πρόεδρος, ο οποίος σε συνεργασία με τα όργανα του κόμματος θα προχωρήσει σε διάταξη μάχης ενόψει των ευρωεκλογών και ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών».

Ζωή Αναστασοπούλου-Πολιτεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Η βάση ψήφισε διεύρυνση»

«Η ξεκάθαρη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Όντας πλέον ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναμένεται να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος, την ανανέωση και πολιτική ανασυγκρότηση της κυβερνώσας αριστεράς, με απώτερο στόχο την νίκη κατά της δεξιάς κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στέλνει συγχρόνως ηχηρό μήνυμα στον κομματικό μηχανισμό, καθώς η πλειοψηφία του κόσμου που ψήφισε προτίμησε να δείξει εμπιστοσύνη για την θέση του αρχηγού του κόμματος σε ένα άγουρο μεν πολιτικό πρόσωπο από την κοινωνία, φορέα ωστόσο μιας νέας δυναμικής πνοής, ξέχωρα από τις αυστηρές κομματικές γραμμές. Στον νέο αρχηγό μας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία».

Βικτωρία (Βίκυ) Βασιλοπούλου-Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«“Βαριά” παρακαταθήκη με αρχές, αξίες και αγώνες της Αριστεράς»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Μέσα από μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία, όπου συμμετείχαν χιλιάδες Μέλη του κόμματος, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας του Απριλίου 2022, «κρατά στα χέρια του» την εμπιστοσύνη που του δόθηκε και μια «βαριά» παρακαταθήκη με αρχές, αξίες και αγώνες της Αριστεράς!

Αναλαμβάνει, σε δύσκολους καιρούς με κρίσιμα ζητήματα, κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά, οικονομικά, ιστορικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά και κλιματικής αλλαγής, σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές περιβάλλον και στο πεδίο ευμετάβλητων πολιτικών κατά συγκυρία, να προχωρήσει προς κάθε «κατεύθυνση» και να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αλλαγές και οι τομές που είναι αναγκαίες, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να επιβεβαιώσει ξανά τη γείωσή του με την κοινωνία, σε πλαίσιο δημοκρατίας, συλλογικότητας, αλληλεγγύης και ενότητας και με στόχευση την διακυβέρνηση της χώρας με μεταρρυθμίσεις και ρήξεις που θα απελευθερώσουν δυνάμεις παραγωγικές και ανθρώπινο δυναμικό!

Κρατώ με απολύτως θετικό τρόπο από τις δηλώσεις του, ότι «… στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος»! «Α, ναι πονάμε απ’ τη χαρά να ‘μαστε οι άνθρωποι… Καλημέρα άνθρωποί μου, καλημέρα ήλιε» (Γ. Ρίτσου, Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο) Yπ’ αυτή την άποψη, συγχαίρω και εύχομαι στο Στέφανο Κασσελάκη τα καλύτερα και είμαστε παρόντες στους αγώνες!»

Θεοδώρα Μανιάτη – Πολιτεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Η ελληνική κοινωνία προσδοκά μία ισχυρή αντιπολίτευση»

Η ελληνική κοινωνία έδωσε στο Στέφανο Κασσελάκη την εντολή του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε μία δημοκρατική αριστερή προοδευτική κατεύθυνση. Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής αναδεικνύει την αδιάρρηκτη ανάγκη που έχει ο ελληνικός λαός ώστε το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Η αυξημένη συμμετοχή δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία προσδοκά από το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να αποτελέσει μία ισχυρή αντιπολίτευση.

Όλη η επικαιρότητα