Ηλεία

Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Λίμνη Αγουλινίτσα

Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της κατανομής των αποστραγγιζόμενων γαιών της Λίμνης Αγουλινίτσας, και η παράταση παραχώρησής τους, απασχόλησε την σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τους προέδρους των παραλίμνιων Τοπικών Κοινοτήτων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο μικρό Συνεδριακό της Π.Ε Ηλείας, σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Γης της ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας Αλέξη Λεμποτέση, και των προέδρων των Τ.Κ Επιταλίου, Ανεμοχωρίου, Ραχών, Καλλικώμου και Σαμικού.

Ο κ. Γιαννόπουλος γνωστοποίησε στους κ.κ προέδρους ότι πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι η έκδοση  απόφασης – στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – για εκ νέου παράταση των παραχωρήσεων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Κατόπιν αυτής της υποχρέωσης και για την αποφυγή αδικιών σε βάρος των αγροτών της περιοχής, ζήτησε τη βοήθεια και συνεργασία τους, για την ορθή ανακατανομή των εκτάσεων, οι καλλιεργητές των οποίων έχουν αποβιώσει.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, τόσο ο κ. Γιαννόπουλος όσο και ο κ. Λεμποτέσης, δήλωσαν κατηγορηματικά πως η κατανομή τους θα γίνει σε αιτούντες προς την Υπηρεσία, οι οποίοι πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (οικονομικά, κοινωνικά κ.α) και πάντα σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ζήτησαν δε τη συνεργασία τους, ώστε αυτό να γίνει έγκαιρα, αφού στόχος της Π.Ε Ηλείας και της αρμόδιας Υπηρεσίας είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Όσον αφορά δε στη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε ο Ν. 4061/2012, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, παρά τις επαφές και παρεμβάσεις που έχει κατ’ επανάληψη πραγματοποιήσει για το ζήτημα αυτό, τόσο με την πολιτική ηγεσία όσο και με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει κατά καιρούς για την επίλυσή τους, εντούτοις, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη μέχρι σήμερα. 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, για το ζήτημα αυτό έχει διαρκή επικοινωνία και επίκειται επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλη η επικαιρότητα