Ηλεία

Σύσκεψη δημάρχου Πύργου με συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών

«Όχι στη συγχώνευση τμημάτων»
Ακούστε το άρθρο

Τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, συνάντησαν το βράδυ της Τρίτης (12/10) σύλλογοι γονέων και διδασκόντων του ΓΕΛ , του γυμνασίου & λυκείου Καράτουλα καθώς και του 3ου Γυμνασίου Πύργου.

Μαζί τους και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ηλείας με τον πρόεδρο Τρύφωνα Αθανασόπουλο, σε ένα κοινό μέτωπο για τη μη συγχώνευση τμημάτων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως επισήμαναν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των παραπάνω σχολικών μονάδων, η χωρητικότητα των αιθουσών, όπως έχει δηλωθεί και επισήμως, και σύμφωνα με την εφαρμογή της νομοθεσίας για το εμβαδόν που ορίζεται ανά μαθητή, ανέρχεται στους 21 μαθητές. Επιπλέον σε κάθε τμήμα υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που απαιτούν ιδιαίτερη μέριμνα, κάτι που με τη συγχώνευση των τμημάτων δεν μπορεί να επιτευχθεί.  «Στην εποχή του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που υπάρχουν στα σχολεία φαντάζει άστοχο να στοιβάξουμε τόσους μαθητές σε μια αίθουσα τη στιγμή που η κυβέρνηση και η επιτροπή των επιστημόνων λοιμωξιολόγων μας καλεί σε εγρήγορση και επιφυλακή για την τήρηση των αποστάσεων και των λοιπών μέτρων προστασίας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ήδη, ο κ. Αντωνακόπουλος με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητά την ανάκληση αυτής της απόφασης,- η οποία περιλαμβάνει και το 4ο γυμνάσιο Πύργου-που έχει δοθεί προφορικά στους διευθυντές των μονάδων να ακολουθήσουν,  και εξηγεί λεπτομερώς όλους τους εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια κίνηση.

Παράλληλα, κάλεσε το συλλογικό κίνημα των γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ηλείας και τον πρόεδρό της Τρύφωνα Αθανασόπουλο, σε κοινό μέτωπο προσπάθειας ακύρωσης αυτής της ανθυγιεινής και αντιεκπαιδευτικής πρότασης.

 

Όλη η επικαιρότητα