Ηλεία Πολιτική

Σύσκεψη Φάμελλου-Δημάρχων Ηλείας: Ολοταχώς για εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά

Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο είχαν χθες το μεσημέρι οι δήμαρχοι του Νομού Ηλείας, με αντικείμενο συζήτησης τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (εργοστάσιο απορριμμάτων) στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας και δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι δήμαρχοι: Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής, Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζάς, Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας κ. Γιάννης Αργυρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Διονύσης Μπέλτσος.

Εντολή Τσίπρα

Ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε τους αιρετούς του νομού ότι έχει λάβει πολιτική εντολή -μετά την δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Αμαλιάδας τον περασμένο Μάρτιο- να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και τις παραμέτρους της υφιστάμενης κατάστασης και να καταθέσει την πρόταση – εισήγηση του στην διυπουργική επιτροπή, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση με τον προσωρινό ανάδοχο του έργου και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της μονάδας, η οποία θα επιλύσει μία για πάντα το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νομό Ηλείας.

Σειρά επαφών

Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος θα έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις -τόσο με τους αιρετούς του νομού, όσο και με την κοινοπραξία που θα υλοποιήσει το έργο-, με στόχο να έχει καταλήξει στην εισήγησή του μέχρι το τέλος του μήνα. Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελος Καπετάνιος εκφράστηκε η κοινή βούληση της κυβέρνησης και των δημάρχων για κατασκευή της μονάδας μέσω σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ), έργο προσαρμοσμένο στο νέο περιφερειακό σχεδιασμό.

Σταθμός μεταφόρτωσης

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του ΦοΔΣΑ Ηλείας είχαν συνάντηση με το στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κ. Δημήτριο Παπασωτηρίου με θέμα την έναρξη λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων, στα όρια του δήμου Πηνειού.

Η λειτουργία του σταθμού θα βελτιώσει το ποσοστό ανακύκλωσης στους δήμους της Ηλείας, καθώς σήμερα αναγκάζονται να τα μεταφέρουν με ιδιαίτερα υψηλό κόστος στην Πάτρα.

Όλη η επικαιρότητα