Ηλεία

Σύσκεψη για το λιμάνι Κατακόλου ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής

Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη σε κυβερνητικό επίπεδο ζήτησε να διενεργηθεί ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Αμαλιάδα με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τεθούν τα θέματα και προβλήματα του λιμένα Κατακόλου.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο άκουσε το αίτημα, αλλά έδειξε και άμεση ανταπόκριση, καθώς το μετέφερε στο διευθυντή του γραφείου Τύπου του, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

Να επιλυθούν τα προβλήματα

Ειδικότερα, για τη συνάντηση ο κ. Βαρουξής ανέφερε: «Είχαμε την τιμή να μας δεχτεί ο αξιότιμος κύριος πρωθυπουργός και τον ενημερώσαμε καταρχήν για τα προβλήματα, για τα οποία κατά καιρούς έχουμε ενημερώσει σχεδόν τους πάντες, του ανέφερα ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει προσωπικό και έμεινε έκπληκτος και του ανέφερα παράλληλα ότι τώρα ξεκινάμε, καθ’ ότι δεν έχει ούτε υποδομές. Του εξήγησα ότι το λιμάνι μας, έχοντας μία υπεραξία από την Αρχαία Ολυμπία, είναι το τρίτο δημοφιλέστερο τουριστικό λιμάνι και πήρα το θάρρος και τον παρακάλεσα όπως άμεσα γίνει μία σύσκεψη μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κουρουμπλή και την κα Κουντουρά και να συζητηθούν τα θέματα, τα προβλήματα, καθώς και οι λύσεις. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι αμέσως μετέφερε αυτό το αίτημα στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του τον κ. Θεόδωρο Μιχόπουλο και μάλιστα και ο παρευρισκόμενος βουλευτής Ηλείας ο κ. Μπαλαούρας, είπε ότι και αυτός θα συνδράμει ούτως ώστε να γίνει άμεσα αυτή η συνάντηση».

Ενημερωμένος

Ο κ. Βαρουξής δεν έκρυψε την εντύπωση που του προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα στην Ηλεία και σχολίασε σχετικά:  «Μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι ο κ. πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος για πολλά προβλήματα της Ηλείας και αυτό έχει μεγάλη σημασία, δηλαδή δεν ήταν μία οφειλόμενη παρουσία στην Αμαλιάδα για να τιμηθεί ο Μπελογιάννης, αλλά πράγματι με τη σύσκεψη με την οποία συγκάλεσε, όπου έθεσαν τα προβλήματα του νομού Ηλείας και με την ιεραρχία και την αξιολόγηση με την οποία πράγματι και εμείς ως Ηλείοι έχουμε, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις όσον αφορά την επίλυσή τους».

Με τον πρόεδρο

Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό, ο κ. Βαρουξής είχε την ευκαιρία και συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, στον οποίο και πρότεινε την διοργάνωση εκδήλωσης- έκθεσης για το έργο των πολιτικών της Ηλείας.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουξής ανέφερε για τη συγκεκριμένη συνάντηση: «Μετέφερα στον κ. Βούτση μία ιδέα, μία πρόταση δική μου, να γίνει μία εκδήλωση- έκθεση στο Νομό Ηλείας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Βουλής και να παρουσιάσουμε και να τιμήσουμε το έργο των πολιτικών της Ηλείας, οι οποίοι από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι τα νεώτερα, έχουν τιμήσει την Ηλεία αλλά και γενικότερα τη χώρα μας. Ο κ. Βούτσης είδε με μεγάλη χαρά αυτή την πρόταση και μου είπε ότι άμεσα να κάνουμε μία συνάντηση, να του υποβάλω όλο το κόνσεπτ πώς το σκέφτομαι και να ορίσουμε και το χρόνο που μπορεί να γίνει και το χώρο και όλα τα διαδικαστικά».

Όλη η επικαιρότητα