Ηλεία

Σύσκεψη για τα προβλήματα της κοινότητας Σαβαλίων

Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Σαβαλίων τέθηκαν επί τάπητος χθες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων κ. Νώντα Παναγιωτόπουλου, κας Ρούλας Γκουβίτσα και κ. Σπύρου Τζουλέκη, του προέδρου των Σαβαλίων κ. Δημοσθένη Καραφλού και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, του Γενικού Γραμματέα του δήμου κ. Λυκούργου Πολυχρονόπουλου και του διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών κ. Νίκου Τσάκωνα.

Ανάδειξη

Από την πλευρά του Τοπικού Συμβουλίου τέθηκε επιτακτικά το θέμα της ανάδειξης της παραλίας των Σαβαλίων, αφενός για να αναβαθμιστεί η περιοχή, αφετέρου για να μπει τάξη. Αυτό που έχει τεθεί ως αίτημα είναι η διαμόρφωση ενός αναψυκτηρίου και η ανάπλαση της περιοχής με τη διαμόρφωση παιδικής χαράς και χώρων πρασίνου, έτσι ώστε να δοθεί άλλη αναπτυξιακή ώθηση, που θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής. Γι’ αυτό και συμφωνήθηκε να εκπονηθεί σχετική μελέτη.

Επίσης, σε προτεραιότητα έχει τεθεί και η διαμόρφωση πλατείας στο χωριό, δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Για να προχωρήσει το έργο απαιτούνται κάποια διαδικαστικά θέματα, προκειμένου να γίνει η κατεδάφιση των παλιών αποθηκών του Συνεταιρισμού και όπως διεφάνη και κατά τη χθεσινή συζήτηση, το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία.

Το Τοπικό Συμβούλιο έδωσε βαρύτητα και σε θέματα της καθημερινότητας, όπως είναι η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, ο φωτισμός και ζητήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος ζήτησε από τους αντιδημάρχους να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα