Αγροτικά

Σύσκεψη μεταξύ ΠΔΕ και ΕΛΓΟ «Δήμητρα» – Επί τάπητος διαλευρώδης και σταφίδα

Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΕΛΓΟ «Δήμητρα» πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο επικεφαλής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Γ.Μανουσόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Δυτικής Ελλάδας, Σταύρος Βέρρας, καθώς και γεωπόνοι του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το πλαίσιο αντιμετώπισης του διαλευρώδους, μετά και τα αποτέλεσματα της δειγματοληψίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθουν οδηγίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Παράλληλα, δόθηκε δείγμα από τη μαραμένη σταφίδα της Ώλενας στον κ.Μανουσόπυλο, ώστε να υπάρχει μία ακόμα γνώμη για το αίτιο του φαινομένου, ενώ έγινε συζήτηση για τα γενικότερα ζητήματα έρευνας και καινοτομίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις καλλιέργειες της Ηλείας.

«Παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την εξέλιξη του φαινομένου της  μειωμένης βλάστησης και μάρανσης της σταφίδας, ώστε να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα. Παράλληλα σχεδιάζουμε το πλαίσιο αντιμετώπισης του διαλευρώδους στα εσπεριδοειδή και ιδιαίτερα στα πορτοκάλια, που είναι ζωτικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα και της ηλειακής οικονομίας», δήλωσε ο αντιπερ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, ο οποίος νωρίτερα ενημέρωσε σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, λίγο πριν από την αναχώρηση του δεύτερου για τις Βρυξέλλες.

Όλη η επικαιρότητα