Σύσκεψη Μοράντ και Μπαλαούρα στο Υπουργείο Υγείας για το Κέντρο Υγείας Βάρδας

dav

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και αρμόδιο για σχεδιασμό των Δομών Υγείας κ.Σταμάτη Βαρδαρό είχαν στο Υπουργείο Υγείας ο Δήμαρχος Ανδραβίδας –Κυλλήνης Ναμπίλ –Ιωσήφ Μοράντ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας

Ο Δήμαρχος υπέβαλλε όλα τα Υπηρεσιακά έγγραφα –στατιστικά από το 2012 έως το 2015 που αφορούν την επισκεψιμότητα στο ΚΥ Βάρδας αλλά και τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης για το θέμα αυτό.

Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση και ο Δήμαρχος επισήμανε την αναγκαιότητα της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ Βάρδας , αλλά και την ενίσχυσή των υπόλοιπων δομών Υγείας του Δήμου.

Ο κ. Βαρδάρος διαβεβαίωσε κατηγορηματικά , ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας περί υποβάθμισης του Κ.Υ Βάρδας για το το νέο νομοσχέδιο που θα περάσει μεχρι 5 Αυγούστου από τη Βουλή , δεν θα επηρεάσει καθόλου τον τρόπο λειτουργίας  του Κ.Υ Βάρδας   και θα συνεχίσει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο επί 365 ημέρες τον χρόνο , όπως μέχρι τώρα.

Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό , όπου το θέμα συζητήθηκε πάλι σε πολύ θετικό κλίμα και επεκτάθηκε και για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι βούληση του Υπουργείου είναι να ενισχύσει τις Δομές Υγείας , όπως το Κ.Υ Βάρδας με 24ωρη λειτουργία και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ,τη νέα πτέρυγα και το προσωπικό , προς όφελος των πολιτών.

Το Υπουργείο Υγείας για το θέμα αυτό εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Αθήνα12/07/2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ      

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ                                                              

Δ/νση:  Αριστοτέλους 17

ΤΚ.:     10187, Αθήνα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Κ.Υ. ΒΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

 

Με αφορμή τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάρδας και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σας γνωστοποιούμε ότι, έχοντας επίγνωση της νευραλγικής θέσης και των δύο μονάδων, του ρόλου τους στην αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών της Ηλείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες προβάλλονται ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του μεγάλου αριθμού των ωφελουμένων, των ενδημικών και γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, δεν πρόκειται να περιοριστεί η λειτουργία τους, αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με προοπτική αναβάθμισής τους.

Ο ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΟΣ