Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Με…ομοψυχία στον υπουργό!

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ & ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ – ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ – «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ», ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ..

Την επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αυτήν την εβδομάδα ώστε να θέσουν τα προβλήματα καρπουζοπαραγωγών και πατατοπαραγωγών, αποφάσισαν από κοινού Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και οι αρχές της Ηλείας, κατά την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα που στην Βουπρασία βρίσκονταν σε εξέλιξη η επίσκεψη της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κας Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία είχε κληθεί να παραστεί, ωστόσο όπως και η ίδια ανέφερε δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» και στην Αμαλιάδα, λόγω άλλων προγραμματισμένων ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών και οι αρχές του νομού αποφάσισαν να επισκεφθούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να συνανητηθούν με την ηγεσία του υπουργείου, ώστε να απαιτήσουν άμεσα αποζημιώσεις των παραγωγών που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Οι βουλευτές της Ηλείας τάχθηκαν στο πλευρό των παραγωγών, καθώς και οι δήμαρχοι, οι οποίοι τόνισαν ότι θα θέσουν το θέμα και στα Δημοτικά Συμβούλια για να λάβουν σχετικές αποφάσεις.

«Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την σημερινή συγκέντρωση, διότι εκφράστηκε η άποψη απ’ όλους ότι πρέπει να υπάρξει ένα «μέτωπο» να πάμε στο υπουργείο και να απαιτήσουμε τις αποζημιώσεις. Να μπορέσουν να συνεχίσουν οι παραγωγοί να καλλιεργούν. Το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Ότι εάν δεν δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και δεν ληφθούν πραγματικά μέτρα, είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι ο αγροτικός τομέας στην Ηλεία θα αφανιστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Πρόσθεσε δε ότι: «Ήδη, το αγροτικό εισόδημα και προ κορονοϊού έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο κορονοϊός «ήρθε» για να αποτελειώσει και την παραγωγή δύο σημαντικών προϊόντων, όπως είναι το καρπούζι και η πατάτα, που πλήττεται και από τις ελληνοποιήσεις. Οι αγρότες είναι σε απόγνωση…».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι: «Αν άμεσα δεν υπάρξουν πραγματικά μέτρα στήριξης, αν δεν δοθούν αποζημιώσεις, οι αγρότες δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν. Δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης δηλαδή, αλλά και ζήτημα ύπαρξης του αγροτικού τομέα, που αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο στην οικονομία του νομού και κατ’ επέκταση στη χώρα.

Περιμένουμε πράξεις και όχι άλλα λόγια και υποσχέσεις. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που όσο περνάει ο καιρός διογκώνεται…».

Στην χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, οι δήμαρχοι Πύργου, Ήλιδας και Ανδραβίδας –        Κυλλήνης κ.κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Λυμπέρης και Γιάννης Λέντζας αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Γεωργιόπουλος από την δημοτική αρχή Πηνειού, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος κα

Η βουλευτής κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου δεν παρέστει λόγω κάποιου προβλήματος που αντιμετωπίζει, ενώ δεν παρέστει και ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος ενημέρωσε ότι είχε ανειλημμένη υποχρέωση.

Όλη η επικαιρότητα