Ηλεία

Σύσκεψη στο δημαρχείο Πηνειού: «Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό»

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, τη Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα, τους αρμόδιους ιατρούς του ΕΟΔΥ Δημήτριο Ηλιόπουλο και Γιώργο Δελλή στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού στον Δήμο Πηνειού.

Ο Δήμαρχος Πηνειού έκανε σαφές ότι  αποτελεί επιτακτική ανάγκη να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον πυρήνα του προβλήματος,  δίνοντας τη μάχη μας καθημερινά στο πεδίο της ενημέρωσης και της λήψης απαραίτητων μέτρων. Συνέστησε ψυχραιμία,  αυξημένη προσοχή και εφαρμογή των οδηγιών ιδιαίτερα από τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.  Τόνισε πως θα πρέπει να γίνεται σωστή ενημέρωση των πολιτών από τους επίσημους φορείς, ώστε να αποφευχθεί η τρομολαγνεία και  ο στιγματισμός ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων. Τέλος     αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που έχουν προκύψει στους επαγγελματίες του Δήμου, τονίζοντας ότι η αγορά έχει μπει σε φθίνουσα πορεία και πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιητικά για να ανατρέψουν την πορεία αυτή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση θα δει άμεσα το πρόβλημα στη πραγματική του διάσταση.

Στη συνέχεια οι αρμόδιοι  εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ  Δημήτριος Ηλιόπουλος και Γεώργιος Δελλής,  συνιστώντας ψυχραιμία και αυξημένη προσοχή, επισήμαναν ότι επιβάλλεται  η κατάρτιση οργάνωσης ενός τοπικού σχεδίου ετοιμότητας που θα οδηγήσει στη σωστή εκτίμηση και αντιμετώπιση της κατάστασης. Αναφέρθηκαν στα μέτρα τα οποία αφορούν στη σχολαστική υγιεινή ως το βασικό μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του ιού και πως οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης είναι μέρος και της δικής τους ευθύνης. Σημείωσαν επίσης πως θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Δήμο για ότι χρειαστεί.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος στην τοποθέτησή του – μεταξύ άλλων – ανέφερε : «Αυτή τη στιγμή η περιοχή και ο Νομός Ηλείας συνολικά δέχεται το βάρος πολλών αρνητικών εξελίξεων και υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που συμπαρασύρουν πολλούς κλάδους επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που θίγονται βάναυσα από την επικρατούσα κατάσταση.

Όσον αφορά στα μέτρα, έχουμε διαβεβαίωση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα εξεταστεί η λήψη νέας δέσμης μέτρων, πιο στοχευμένων και ουσιαστικών αυτή τη φορά.

Το μείζον ζήτημα είναι η δημόσια υγεία. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία για πιθανές αστοχίες και παραλείψεις. Πρέπει να τηρούμε το σχέδιο που έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Υγείας και να ακολουθούμε τις οδηγίες του αρμόδιου οργανισμού

Πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και εξελίσσεται τις επόμενες ημέρες.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις που κατατείνουν στον στιγματισμό συνανθρώπων μας και κοινωνικών ομάδων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τις τελευταίες ημέρες αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για την εκκλησία, για την Θεία κοινωνία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητας Ηλείας εμπράκτως είναι δίπλα σε όλους τους δήμους και σ’ εσάς γιατί είστε ο πιο θιγόμενος δήμος, γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ με τους συνεργάτες μου”

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης  ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας Θεόδωρος Λάμπος, η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Ηλείας  Πηνελόπη Σουδενιώτη, η Ακριβή Ζάρρα από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε Ηλείας, οι Ιατροί της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ Νίκος Μπαραμπάτης και Δημήτριος  Δανίκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηλείας Μαρία Μπίλια και  Χρήστος Μπιλίρης , οι Αντιδήμαρχοι Πηνειού Σπύρος Βασιλείου, Γεώργιος Παναγούλιας, Γεώργιος Κολοκατίνης, Νίκος Μαφρέδας, ο Πρόεδρος Ν.Π. Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Πηνειού.

Ακολούθησε ενημέρωση του κοινού στην πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη, όπου απαντήθηκαν εύλογα ερωτήματα των παρευρισκομένων από την πλευρά του ΕΟΔΥ και του Δήμου.

Όλη η επικαιρότητα