Ηλεία

Σύσκεψη ΣΤΟ δήμου Πύργου: Άμεση μετακίνηση γιατρών στο νοσοκομείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωναιού ήταν αφιερωμένη η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου δημοτικού μεγάρου χθες το πρωί.

Η σύσκεψη έγινε παρόντων εκπροσώπων Φορέων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου που εξέφρασαν την άποψη ότι οι οδηγίες προς τους πολίτες που έρχονται Κεντρικά θα πρέπει να τηρηθούν έτσι ώστε να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας για την εξάπλωση του ιού.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Το Δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση να ζητήσει μετακίνηση γιατρών στο νοσοκομείο Πύργου. Ζητάμε μετακίνηση γιατρών, όχι διορισμούς. Όσο γρήγορα και να πάει αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε άμεσα διορισμούς γιατρών λόγο της γραφειοκρατίας.

Γι` αυτό το λόγο ζητάμε από το ΕΚΕΠΥ να δώσει τώρα εντολή να μετακινηθούν γιατροί. Έτσι αντιμετωπίζονται οι κρίσεις. Με αποφασιστικότητα και στο σωστό timing. Έχουν μάθει όλοι, ακόμα και οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής, να αφήνουν το πρόβλημα να εξελίσσεται και να ασχολούνται κατόπιν. Δεν υπάρχει παρέμβαση την ώρα που πρέπει να σώσει κάτι.
Εμείς θα στείλουμε το έγγραφο στο ΕΚΕΠΥ ζητώντας απαιτητικά τώρα να στείλουν γιατρούς. Γι` αυτό υπάρχει αυτός ο Φορέας, για την διαχείριση κρίσεων».

Ο κ. Αντωνακόπουλος υπενθύμισε πως ο δήμος έκανε απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες και σε άλλα Δημόσια κτίρια και ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Σε πολυσύχναστες Υπηρεσίες για λόγους προστασίας και του προσωπικού αλλά και για να διακόψουμε την αλυσίδα μετάδοσης να σταματήσουμε την λειτουργία τους, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι καθώς και το ΚΕΠ. Άλλωστε τα πραγματικά επείγοντα είναι 3-4 καταστάσεις, εμείς δίνουμε προτεραιότητα στα πραγματικά επείγοντα. Επίσης δεν υπάρχουν υλικά προστασίας, ούτε καν μάσκες! Πως θα δουλέψουν; Παρατηρείται μια αδυναμία εφαρμογής μιας απλής συμπεριφοράς πρόληψης… Εμείς προμηθευτήκαμε αντισηπτικά τα τοποθετήσαμε στην είσοδο, πόσοι άλλοι το έχουν κάνει αυτό; Επίσης θα εκτυπώσουμε και θα κολλήσουμε αφίσες παντού με τις οδηγίες αντιμετώπισης του ιού».

Τέλος ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι βασικός στόχος όλων των προληπτικών μέτρων είναι να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού, ενώ συνέστησε στους ένστολους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να προσέχουν περισσότερο.

Ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «Επειδή θα έχουμε κι άλλα κρούσματα είναι πολύ πιθανό να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα στη συνέχεια».

Όλη η επικαιρότητα