Ηλεία

Σύσκεψη δήμαρχου Πύργου και συνεργατών του: Στην τελική ευθεία η σύνδεση του Πύργου με την κρουαζιέρα

Ακούστε το άρθρο

Με πυρετώδη ρυθμό προχωρά η προετοιμασία του δήμου Πύργου για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων στην πόλη, με στόχο να αναζωογονηθεί και να αναπτυχθεί οικονομικά, αλλάζοντας ριζικά εικόνα.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Γαβριήλ Λιατσή, του αναπληρωτή Δημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη, του νέου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Διονυσίου Μπέλτσου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χαρ. Αντύπα  της Δ/ντριας Σοφίας Γούργουρα και των προϊσταμένων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελου Τσίκα και Αγγελικής Διονυσοπόυλου, του Δ/ντή προγραμματισμού Άρη Φιλιππόπουλου και του προϊσταμένου της υπηρεσίας δόμησης Γεώργιου Αντωνόπουλου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία για την υποδοχή τουριστών στον Πύργο που πιθανότατα θα ξεκινήσει με τη δρομολόγηση των ανοικτών λεωφορείων καθώς και ο προσδιορισμός του δρομολογίου για το τουριστικό τρένο που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ. Λιατσής, του οποίου η σύνδεση Πύργου-κρουαζιέρας ήταν βασική προεκλογική δέσμευση, τόνισε ότι η χθεσινή σύσκεψη ολοκλήρωσε τη διετή προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας της πόλης, ώστε η ηλειακή πρωτεύουσα να γίνει πόλος έλξης για το 205 των επισκεπτών της κρουαζιέρας.

«Το Κατάκολο φιλοξενεί 13.000 τουρίστες και το αστικό κομμάτι του δήμου, η πόλη του Πύργου δεν έχει ούτε έναν τουρίστα. Σήμερα (σ.σ. χθες) ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και δύο χρόνια για την  ανάταση της οικονομίας της πόλης μας. Ξέρουμε ότι απέναντί μας θα έχουμε συμφέροντα, νοοτροπίες και λογικές που έχουν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη, αλλά αυτό δεν αναιρεί την πρόθεσή μας. Το στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζουμε είναι να μπορέσουμε να υποδεχθούμε όλο αυτό τον κόσμο στο κέντρο της πόλης μας, που εγώ το ονομάζω ιστορικό κέντρο και το οποίο ξεκινάει από τον Άγιο Αθανάσιο, τελειώνει στην Αγία Κυριακή , ξεκινάει από την Μανωλοπούλου και τελειώνει στο Μουσείο μας.  Θα αξιοποιήσουμε όλα τα δεδομένα για να είναι η πόλη μας ένα τόπος που θα γίνει  επιδίωξη για το 20% των τουριστών που έρχονται στο Κατάκολο», τόνισε ο κ.Λιατσής και παρέθεσε τα πλεονεκτήματα του Πύργου.

«Δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε Μουσείο, το Δημαρχείο θα γίνει επισκέψιμος χώρος, υπάρχει οικία ιδιώτη που προτίθεται να την κάνει επισκέψιμη, υπάρχει το Πλανητάριο που είναι στα σκαριά και αυτό μέσα στη διάρκεια της προσπάθειάς μας αυτής, να έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν Μαγαζιά, υπάρχει μια αγορά να υποδεχθεί τους πάντες. Υπάρχει η πρόθεση να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου να φτιάξουμε της ιδανικότερες  συνθήκες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν εχθροί στην πόλη μας που αντιστρατεύονται αυτά τα συμφέροντα και πιστεύω ότι η κανονιστική που θα δώσουμε σε πολύ λίγες ημέρες, θα αποτελέσει την ατμομηχανή για την οριστικοποίηση της σχέσης  μας με τον κόσμο και με τους επαγγελματίες»» συμπλήρωσε ο κ.Λιατσής.

Συντονισμός για γρήγορα αποτελέσματα

Ο αναπληρωτής δημάρχου, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, έκανε λόγο για ορθολογική και αποτελεσματική οικονομική πολιτική του Δήμου και πρόσθεσε ότι σύντομα στον Πύργο θα ξεκινήσουν οι πρώτες διαδρομές με τρενάκι και ήδη εξετάζεται η διαδρομή.

«Πιστεύουμε θα δώσει νέα πνοή στην αγορά και τόνωση της τοπικής οικονομίας», επισήμανε ο κ.Σκαρτσιάρης.

Η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Σοφία Γούργουρα, δήλωσε ότι τα αρμόδια συνεργεία έχουν ήδη προχωρήσει  ήδη σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όλου του εξοπλισμού του ιστορικού κέντρου, ενώ προγραμματίζονται έργα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης με την τοποθέτηση καλαίσθητων κατασκευών και απαγορευτικών κιγκλιδωμάτων στις εισόδους των πεζοδρόμων.

«Ήδη η υπηρεσία έχει προβεί στην καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων της πόλης και σε συνεργασία με την Αστυνομία θα προβεί άμεσα μέσω των απαραίτητων διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος στην απομάκρυνσή τους», σημείωσε η κα Γούργουρα.

Ο Δ/ντής Προγραμματισμού, Άρης Φιλιππόπουλος υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του δήμου δεν προσκρούει  σε κανένα εμπόδιο σε σχέση με τις παρεμβάσεις που γίνονται τώρα στο ιστορικό κέντρο για την αναβάθμιση την αισθητική και λειτουργική του χώρου. Ο προϊστμενος της Υπηρεσίας Δόμησης. Γ.Αντωνόπουλος, συμπλήρωσε πως η υπηρεσία συμβάλλει στην αναβάθμιση του Πύργου με ελέγχους στους κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο.

Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος ανέφερε ότι θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, για το έργο στον κυκλικό κόμβο του Τερζή και στο αμέσως χρονικό διάστημα θ’ αρχίσει να υλοποιείται, ενώ θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στους δρόμους και στα πεζοδρόμια που απαιτούνται» και πρόσθεσε ότι έγινε συνάντηση για τα Πράσινα Σημεία και πως στα τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμος ο δήμος για τα επόμενα βήματα.

Όλη η επικαιρότητα