Αγροτικά Πολιτική

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το μέλλον της σταφίδας

Ο νέος υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ενημερώθηκε για το τι ακριβώς συμβαίνει με το προϊόν, μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απευθείας οικονομικών ενισχύσεων στους σταφιδοπαραγωγούς, που δεν μπόρεσαν να προωθήσουν τη σταφίδα τους και μάλιστα κινδυνεύουν να χάσουν και την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει με την σταφίδα, μετά και την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, όπου επισημαίνει ότι δεν έχουν τηρηθεί αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί το Υπουργείο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Δηλαδή η διαμόρφωση πλαφόν του 1,40 στην τιμή πώλησης της σταφίδας.

Στη σύσκεψη ο κ. Γεωργαντάς είχε καλέσει τους βουλευτές από τους νομούς Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου, στους οποίους και παράγεται η Κορινθιακή σταφίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Ηλεία συμμετείχε μόνο ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Από τους άλλους νομούς συμμετείχαν οι κ.κ. Χρήστος Δήμας, Νίκος Ταγαράς, Κώστας Κόλλιας, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Διονύσης Αχτύπης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μπούγας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υπηρεσιακός γραμματέας κ. Δημήτριος Τσαγκαλίδης

Έγινε διεξοδική ενημέρωση και όλοι ελπίζουν να έρθουν σύντομα τα καλά νέα για τους σταφιδοπαραγωγούς, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Σύντομα θα υπάρχουν και περισσότερες λεπτομέρειες με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Όλη η επικαιρότητα