Ηλεία

Σύσκεψη με τους διοικητές των Νοσοκομείων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων της Αμαλιάδας για τις μετακινήσεις γιατρών

Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των εργαζομένων και των γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου και του αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Λέντζα, ζητά το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα της εφημέρευσης των νοσηλευτικών μονάδων και να μπει φρένο στη μετακίνηση γιατρών προς το Νοσοκομείο του Πύργου.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο της Αμαλιάδας, στην οποία εκτός από τους εργαζόμενους συμμετείχαν και γιατροί.

Εκ νέου μετακίνηση

Αφορμή για τη σύγκληση της συνέλευσης στάθηκε η εκ νέου μετακίνηση αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου για την κάλυψη εφημεριών.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, με τη διαφορά ότι τότε η μετακίνηση ήταν έκτακτη και έγινε για μία ημέρα ενώ αυτή τη φορά μετακινείται αναισθησιολόγος για την κάλυψη πέντε εφημεριών του μήνα.

Την πρώτη φορά που δόθηκε ‘εντέλλεσθαι’ το Σωματείο είχε συγκαλέσει σύσκεψη φορέων, στη διάρκεια της οποίας όλοι είχαν συμφωνήσει ότι έπρεπε να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου και εν προκειμένω η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό, αλλά είχε ξεκαθαριστεί ότι δεν πρέπει να παγιωθεί μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Το ίδιο ειπώθηκε και χθες και εκφράστηκε η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού δεν λαμβάνονται αποφάσεις για κάλυψη των κενών με αποτέλεσμα να δίνονται λύσεις με ‘μπαλώματα’.

‘Μπορούν να εφαρμοστούν’

«Εμείς σαν Σωματείο έχουμε προτείνει στον αν. διοικητή κάποιες λύσεις, προκειμένου το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας να κάνει περισσότερες εφημερίες και θα ζητήσουμε και κοινή συνάντηση με τους γιατρούς και τον διοικητή και τον αν. διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Εάν υπάρχει θέληση θα βρεθεί λύση. Εάν δεν υπάρχει διάθεση και δεν βρεθεί λύση τότε εμείς δικαίως επιμένουμε ότι υπάρχει σχέδιο για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Θεωρώ όμως ότι θα εισακουστούν οι προτάσεις μας γιατί δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο οποίος επέμεινε ότι οι μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκε και το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων και διατυπώθηκε η θέση της ΠΟΕΔΗΝ που είναι αντίθετοι με τον τρόπο αξιολόγησης που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Όλη η επικαιρότητα