Ελλάδα Πολιτική

Συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 279615/3793/24-9-2019 δημόσια πρόσκληση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, (η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας) συστήνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.

Η Επιτροπή θα αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο και θα αποτελείται από εκπροσώπους των, κατά το δυνατόν, αντιπροσωπευτικότερων φορέων της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο δυνατότητα συμμετοχής έχει και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης που επιθυμεί να εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο.

Η προθεσμία εγγραφής για τους πολίτες είναι μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να συμπληρωθεί ο κατάλογος από τον οποίο, με κλήρωση, θα ανακύψουν οι πολίτες – μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Ένας νέος θεσμός γεννιέται, που έρχεται να ενισχύσει τη συμμετοχική Δημοκρατία. Αποτελεί ευθύνη όλων μας να γίνει ένας αποτελεσματικός θεσμός, ένας θεσμός διαλόγου και συνεννόησης που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επιθυμούμε την ευρεία συμμετοχή φορέων και πολιτών, γι’ αυτό και προσωπικά απευθύνω πρόσκληση σε όσους επιθυμούν, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην Επιτροπή, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε συνδιαμορφωτές του κοινού μας μέλλοντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος μας είναι, η κοινωνία των πολιτών να θέτει τις προτεραιότητες και αδιαμεσολάβητα, να εκφράζει τις ανάγκες της.»

Η πλήρης πρόσκληση βρίσκεται στον σύνδεσμο:

https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prokirukseis/item/12387-prosklisi-endiaferomenon-gia-tin-symmetoxi-toys-stin-perifereiakis-epitropis-diabouleysis.html

Όλη η επικαιρότητα