Ελλάδα

Συστήνονται Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων – Προσλαμβάνονται 500 «δασοκομάντος»

Θα έχουν έδρα στην Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Ιωάννινα και Πάτρα.
Ακούστε το άρθρο

Την σύσταση και λειτουργία Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και την πρόσληψη 500 δασοκομάντος που θα την στελεχώσουν προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Την συγκρότηση του ειδικού σώματος με αποστολή την επέμβαση σε δασικές πυρκαγιές είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ρύθμιση οι Ειδικές Μονάδες θα έχουν έδρα στην Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Ιωάννινα και Πάτρα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, για την στελέχωσή τους αυξάνονται οι οργανικές θέσεις κατά κατηγορία, βαθμό και ειδικότητα ου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού Γενικών καθηκόντων «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων» οι οποίοι καταλαμβάνουν 500 νέες, επι θητεία, οργανικές θέσεις, εκ των οποίων 440 ειδικότητας πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και 60 ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.

Η πρόσληψη Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων διενεργείται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου επι θητεία διάρκειας 7 ετών, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και σύμφωνα με τα οριζόμενα προσόντα (ηλικία, προϋπηρεσία κλπ) ενώ παρέχεται η δυνατότητα μονιμοποίησής τους μετά γτην συμπλήρωση της 7ετίας υπο προϋποθέσεις. Οι «δασοκομάντος» υπάγονται μισθολογικά στην κατηγορία των ειδικών φρουρών, συνοριοφυλάκων ενώ λαμβάνουν και το ειδικό επίδομα κινδύνου 141,92 ευρώ το μήνα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον eΕΦΚΑ το οποίο συζητείται στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο.

Όλη η επικαιρότητα