Ηλεία

Συζητήθηκαν τα προβλήματα της Δεξαμενής – «Θα προσλάβουμε Σεκιούριτι για την φύλαξη των υποβαθμισμένων γειτονιών»

Ακούστε το άρθρο

«Θα προσλάβουμε Σεκιούριτι για την φύλαξη των υποβαθμισμένων γειτονιών»

*Τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής

Tα σημαντικά προβλήματα της Δεξαμενής Πύργου συζητήθηκαν διεξοδικά το απόγευμα της Τετάρτης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πύργου.

Η εκδήλωση έγινε στο κτίριο της Δεξαμενής παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής, ενώ το παρών έδωσαν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ.κ. Γιάννης Παπαδημητρίου και Ανδρέας Βγενόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Μπορούμε” και δημοτικός σύμβουλος κ. Στάθης Καννής, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Μπροστά», δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Χρήστος Γιάνναρος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ντοάς που εκπροσώπησε την παράταξη του κ. Καράμπελα, ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και αρκετοί ακόμη.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δεξαμενής, που ανέφεραν πως έχουν μεγάλο θέμα με την ασφάλεια, ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου, ότι έχουν κοπεί τα δέντρα πιπεριάς που είχαν φυτευτεί, ότι δεν υπάρχει παιδική χαρά κ.ά.

Νώντας Κυριαζής : «Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες σας»

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νώντας Κυριαζής, τόνισε πως άμεσα θα υπάρξει ανάθεση της φύλαξης των κοινόχρηστων χώρων υποβαθμισμένων γειτονιών του Πύργου σε ιδιωτική εταιρία «Σεκιούριτι».

Ο κ. Κυριαζής ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά και ότι ως νέα δημοτική αρχή ζητά μια μικρή πίστωση χρόνου για να επιλυθούν και επισήμανε ότι πέραν της εταιρίας «Σεκιούριτι» θα μεταφερθεί στα Χαλικιάτικα και η δημοτική αστυνομία, ενώ θα τοποθετηθούν νέοι κάδοι απορριμμάτων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζής ανέφερε στην ομιλία του:

«Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες σας όπως την κοπή της πίτας στην Δεξαμενή, σε μια παραμελημένη περιοχή, που χρειάζεται φροντίδα, αφού βλέπω ότι ο χώρος είναι εγκαταλειμμένος. Η νέα δημοτική αρχή έχει την θέληση να ακούσει τις προτάσεις των συμπολιτών μας, των κατοίκων της περιοχής και να συμβάλει με την βοήθεια της τοπικής κοινότητας Πύργου στην λύση τους».

Τι δήλωσαν οι κ.κ. Καννής, Νικουλούτσος και Μπαξεβανάκης

Τη συμπαράστασή τους αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περιοχή ανακοίνωσαν ακολούθως οι κ.κ. Νικολούτσος, Καννής, Γιάνναρος και Ντοάς, ενώ ο πρ. υφυπουργός Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης μίλησε ως κάτοικος της περιοχής.

Ο κ. Καννής στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Και η Δεξαμενή είναι μια περιοχή με πολλά προβλήματα, που καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και να βρούμε την λύση τους. Είναι η πρώτη φορά που η κοινότητα έχει λόγο και προτάσεις και αν αξιολογηθούν αυτές οι προτάσεις, πραγματικά θα έχουμε αποτελέσματα. Όλοι αγαπάμε τον δήμο μας και αν κάποιες παρατάξεις έχουν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων, αυτό μέσα στην δημοκρατία είναι θεμιτό».

Ο κ. Νικολούτσος στάθηκε στα βήματα προόδου που έχουν γίνει στην Δεξαμενή.
«Η σημερινή Δεξαμενή έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά, σε σύγκριση με άλλες γειτονιές του Πύργου. Ήταν μια φτωχή γειτονιά που σηματοδοτήθηκε από κάποιες αλλαγές, όπως την απομάκρυνση των σφαγείων, έγιναν αλλαγές στον οικιστικό ιστό. Έτσι σήμερα είναι από τις καλής γειτονιές του Πύργου και έχει μεγάλη συνδρομή στα δρώμενα της πόλης. Ο ρόλος όλων είναι να δείξουμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε γειτονιάς, αφού άλλα προβλήματα έχει η μια γειτονιά και άλλα η άλλη».

Από την πλευρά του ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να πω στο συμβούλιο του Πύργου που είναι νέα παιδιά ότι αναλαμβάνουν ένα μεγάλο βάρος να τιμήσουν τον ρόλο της κοινότητας που καθιερώθηκε με την μεγάλη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκε μια ομάδα ανθρώπων στην πόλη που συγκρότησε έναν συνδυασμό, που μέσα σε λίγους μήνες έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες. Και ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδυναμώσει τις κοινότητες είναι στο χέρι τους να καταστήσουνε πολύ δυνατό αυτό τον θεσμό».
Από την πλευρά της Τοπικής Κοινότητας μίλησαν ο πρόεδρος Βασίλης Φάμμελος και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Σιδηροκαστρίτης που ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις γειτονιές για να αναδεικνύουν τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν.
Προβλήματα που είναι πολλά και θέλουν άμεσα λύση για να μην διαιωνίζονται και γίνονται μεγαλύτερα.

Όλη η επικαιρότητα