Σπίτι & Διακόσμηση

Tα μυστικά της ανακαίνισης- Δείτε σπίτια πριν και… μετά!

Η Jeanine Hays and ο Bryan Mason είναι ένα ζευγάρι διακοσμητών και αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων που ειδικεύονται στο να μεταμορφώνουν σπίτια ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών τους.

Ο λογαριασμός τους στο Instagram έχει 1, 3 εκατομμύρια ακολούθους, μιας και το φωτογραφικό υλικό που ανεβάζουν και που αποτυπώνει τη δουλειά τους εντυπωσιάσει τους χρήστες και τους εμπνέει να κάνουν τις δικές τους μικρές ή μεγάλες αλλαγές στο χώρο τους.

Αυτό που τονίζουν ως βασική αρχή μιας ανακαίνισης είναι πως πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε οτιδήποτε, πρέπει να έχουμε αποφασίσει ποιο στυλ θέλουμε να ακολουθήσουμε. Μπορεί να θέλουμε το σπίτι μας να έχει αέρα βικτωριανής εποχής, μπορεί να θέλουμε να παραπέμπει στη βιομηχανική περίοδο ή να ακολουθεί τις αρχές του μεταμοντερνισμού. Όπως και να έχει πρέπει να έχουμε ένα ύφος σαν πυξίδα ή έστω να έχουμε αποφασίσει ποια στυλ θέλουμε να συνδυάσουμε για να έχουμε ένα mix and match αποτέλεσμα.

Όταν θέλουμε να ανακαινίσουμε ένα χώρο καλό είναι να έχουμε επιλέξει από την αρχή μια χρωματική παλέτα, κάποια χρώματα δηλαδή που μας αρέσουν, ταιριάζουν μεταξύ τους και θα αξιοποιήσουμε κατά κόρον. Αυτό βοηθά πολύ στο να μη μπερδευόμαστε και στο να έχουμε ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Αν διαλέξουμε το γαλάζιο για παράδειγμα, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να επαναλαμβάνεται συχνά μέσα σε ένα δωμάτιο, από τους τοίχους στα έπιπλα ακόμα και στα πλακάκια.

Φυσικά και μια ανακαίνιση απαιτεί πολλά έξοδα. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις αρκεί ακόμα μια αλλαγή στο χρώμα ή σε κάποια υλικά για να έχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα που θα ανανεώσει το σπίτι και τη ψυχολογία μας. Σημαντικό είναι πάντα να φροντίζουμε να διατηρούμε την αίσθηση της ισορροπίας και της αρμονίας, αυτή είναι και μια από τις βασικές αρχές των διακοσμητών.

Έπειτα, καλό είναι να έχουμε σε κάθε δωμάτιο ένα κεντρικό θέμα. Για παράδειγμα στο σαλόνι, ένα τζάκι ή ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής πρέπει να κεντρίζει το βλέμμα και να προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση. Στο μπάνιο το κεντρικό μας θέμα μπορεί να είναι η μπανιέρα ή μια γυάλινη οροφή που θα ρίχνει άπλετο φως στο χώρο.

Το παιχνίδι με το φως του ηλίου είναι πολύ σημαντικό σε μια ανακαίνιση. Επιλέγοντας μεγαλύτερα παράθυρα μπορούμε να δώσουμε την αίσθηση πως ένα δωμάτιο είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι στην πραγματικότητα, πολύ πιο χαρούμενο και φιλόξενο.

Οι Hays και Mason έχουν μεταμορφώσει πολλούς εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους αλλά επίσης και πολλά εγκαταλελειμμένα κτίσματα, ακόμα και κοντέινερ που δεν είχαν καμία χρήση. Δείτε ένα μικρό δείγμα από τη συναρπαστική δουλειά τους!

Όλη η επικαιρότητα