Αχαϊα Πολιτική

Tσίπρας: Προτείνω διαγραφή οφειλών – Σήμερα στην Πάτρα ο πρώην Πρωθυπουργός

Την άμεση ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν για επιχειρήσεις και νοικοκυριά το διάστημα της πανδημίας, ακόμα και με γενναία διαγραφή μεγάλου μέρους του, ζητάει από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας με  δήλωση στην εφ. «Πελοπόννησος», λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η περιοδεία του στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ένα μεγάλο «κατηγορώ» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, τονίζοντας επανειλημμένα ότι «απέτυχε» σε όλους τους τομείς. Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τα απανωτά lockdown, τα οποία χαρακτηρίζει «ύστατη λύση» όταν πρώτα έχεις κάνει ό,τι απαιτείται σε υγειονομικό επίπεδο για να το αποφύγεις – γεγονός που επισημαίνει ότι ουδέποτε συνέβη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει εδώ και τώρα μία δέσμη από μέτρα «για να ελεγχθεί η πανδημία τόσο στο υγειονομικό σκέλος όσο και στις συνέπειες της στην οικονομία», ενώ ζητάει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει εδώ και τώρα πρωτοβουλίες για την άρση του καθεστώτος πατέντας, ώστε περισσότερες ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες να παραγάγουν το εμβόλιο, καλώντας τον, επίσης, να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες με τις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να προμηθευτεί η χώρα μας πιο έγκαιρα περισσότερα εμβόλια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο μέτωπο του κορονοϊού είναι απολύτως προσανατολισμένη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς επειδή θεωρεί ότι το πεδίο αυτό θα κρίνει αντοχές κυβέρνησης και κοινωνίας, προσφέροντας στην αξιωματική αντιπολίτευση την ευκαιρία να διατυπώσει πειστικές ή έστω δελεαστικές εναλλακτικές λύσεις.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει επισκέψεις με πολιτικό χαρακτήρα (δεν περιλήφθηκαν οι αυτοδιοικητικοί φορείς), αλλά εστιάζει στα σημεία που αποτυπώνουν τις συνέπειες της πανδημίας:

10:30 Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Σύσκεψη με τη Διοίκηση και Διευθυντές κρίσιμων κλινικών του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Συνάντηση με εργαζόμενους.

12:00 Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας (Αίθουσα Επιμελητηρίου Αχαΐας)

13:30 Συνάντηση με επιχειρηματίες της πόλης και εργαζόμενους σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία (Ναύτ-οικο – Ρίο).

Όλη η επικαιρότητα