Τ. Αντωνακόπουλος για Ποτόκι: «Το περιβαλλοντικό έγκλημα του παρελθόντος» (vid)

Στον χώρο που λειτουργούσε παλαιότερα ο δεματοποιητής απορριμμάτων, στο Ποτόκι βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος (ΦΩΤΟ), που προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Το Ποτόκι αποτελεί μνημείο Περιβαλλοντική καταστροφής, με 100.000 δέματα να παραμένουν στον χώρο εδώ και χρόνια που η ίδια η Φύση προσπαθεί να τα καλύψει με βλάστηση. Ο ανθρώπινος παράγοντας έχει εγκληματήσει κι εμείς καλούμαστε να λύσουμε κι αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα του παρελθόντος.

Αυτοί που το δημιούργησαν είναι γνωστοί, η κοινωνία τους έχει ανταμείψει όπως χρειάζεται κι εμείς ήδη έχουμε αναθέσει μελέτη του θεωρητικού μοντέλου επίλυσης του προβλήματος που όμοιό του δεν έχει ξαναπροκύψει. Δυστυχώς κι εδώ πρωτοτυπούμε στο κάκιστο.

Είμαστε σε επικοινωνία με το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με κορυφαίους επιστήμονες, και με την Κεντρική Διοίκηση, γιατί η επίλυση του προβλήματος είναι δαπανηρή με κόστος πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Θεωρώ πως μετά τον θόρυβο που έγινε στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  μετά τη σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού κας Σπυράκη, και την ερώτηση της βουλευτού κας Αυγερινοπούλου στη Βουλή, όλη η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη από το πρόβλημα και τις συνέπειες της ρύπανσης σε ένα σημείο ακριβώς δίπλα από τις εκβολές του Αλφειού και μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Πύργου.

Εμείς έχουμε πάρει αυξημένα μέτρα πυροπροστασίας αλλά το πρόβλημα παραμένει και η βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να προλάβουμε.

Θα κινητοποιήσουμε τους πάντες και τα πάντα ώστε σύντομα να υπάρξει απομάκρυνση αυτού του τεράστιου ρύπου».