Τάκης Αντωνακόπουλος: «Λέμε ναι στη φιλοξενία, όχι στις δομές»

Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία hot spot στο «Αιγαίον»

Τα λόγια πράξη όσον αφορά την αντίθεση της στην δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο του «Αιγαίον» στο Επιτάλιο κάνει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Έχοντας προαναγγείλει εδώ και ημέρες λαϊκές κινητοποιήσεις για το θέμα, η επιτροπή αγώνα διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο του Επιταλίου.

Στην σχετική ανακοίνωση του δήμου αναλυτικά αναφέρεται:

«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας προσφύγων  στο «ΑΙΓΑΙΟ»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση και συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της διασταύρωσης του Επιταλίου, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 3:00 το μεσημέρι. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη».

Μιλώντας για την συγκεκριμένη εξέλιξη στην ΠΑΤΡΙΣ ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως «Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, θα γίνει αποκλεισμός της Εθνικής Οδού, στην διασταύρωση Επιταλίου προκειμένου να διατρανώσουμε την διαμαρτυρία μας για το μνημείο βαρβαρότητας που επιχειρείται να δημιουργηθεί στην Ολυμπιακή γη της εκεχειρίας. Δεν δεχόμαστε την λειτουργία χοτ-σποτ στη λίμνη Αγουλινίτσας και δεν θα επιτρέψουμε την λειτουργία του εξαντλώντας κάθε δυναμική κινητοποίηση και παρέμβαση. Όλοι τη Δευτέρα πρέπει να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της επιτροπής αγώνα. Λέμε ναι στη φιλοξενία, όχι στις δομές».

«Δυναμικότερα αν χρειαστεί»…

Από την πλευρά του μιλώντας για την συγκεκριμένη κινητοποίηση ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Επιταλίου Γιάννης Μπαλάσκας ανέφερε ότι «Η ατμόσφαιρα στο Επιτάλιο είναι τεταμένη. Στην αρχή στα νησιά δεν είχαν δηλώσει τι ακριβώς θέλουν να κάνουν με τους μετανάστες. Το τελευταίο διάστημα, όμως, βλέπουμε στα κανάλια ότι κι εκεί ξεσηκώθηκαν και για να μην βρεθούμε στην ίδια άσχημη κατάσταση προβαίνουμε σε αυτού του είδους την διαμαρτυρία, ήπιας μορφής για πρώτη φορά. Είμαστε όμως αποφασισμένοι για δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν χρειαστεί. Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το 1% όπως αυτή αντιλαμβάνεται ενώ η εξαγγελία του υπουργού είναι το 1% για κάθε τοπική κοινωνία του γνωρίζουμε ότι η τοπική κοινωνία είμαστε μόνο εμείς κι εμείς. Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών, ο κόσμος αναζητά τις αιτήσεις για να υπογράψει για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το αρθρο134 του νόμου 4555/2018. Και την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου του 2020 θα αποκλείσουμε συμβολικά την Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας στην είσοδο του Επιταλίου καθώς και το δρόμο που οδηγεί στην παραλία και κατ` επέκταση το χώρο του “Αιγαίον”. Δεν θα δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στην κίνηση διότι θα υπάρχει εναλλακτική δίοδος. Καλώ όλους τους πατριώτες Επιταλιώτες και όλους τους πολίτες του δήμου Πύργου να παραβρεθούν στο σημείο γιατί είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους».