Ηλεία

Τ. Αντωνακόπουλος: Πήγε στο συνεργείο που επισκευάζονται τα απορριμματοφόρα – «Δεν μένω παρατηρητής»

Ακούστε το άρθρο

Συνεργείο του Πύργου, στο οποίο βρίσκονται απορριμματοφόρα του δήμου προκειμένου να επισκευαστούν, επισκέφθηκε χθες ο νεοκλεγείς δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Μιλώντας για το σκοπό της επίσκεψης του ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι «Δεν μπορώ να μένω παρατηρητής σε ένα τεράστιο πρόβλημα όπως είναι η συσσώρευση σκουπιδιών.

Με τον συνεργάτη μου Βασίλη Σειντή, εγγυηθήκαμε ότι και σε αυτό το συνεργείο και σε άλλα που επισκεφτήκαμε ότι θα υπάρχει μια συνεπής συνεργασία μαζί τους. Πιέσαμε για την άμεση απόδοση σε λειτουργία των απορριμματοφόρων και πήραμε την υπόσχεση ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα), θα παραδοθεί το πρώτο κι από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν δυο ή τρία επιπλέον. Υπάρχει σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται άμεσα ο διαγωνισμός για πρόσληψη νέου εργατικού προσωπικού που από την ερχόμενη Τρίτη θα είναι στα οχήματα. Νομίζω πως οδεύουμε σε μια φάση αποσυμφόρησης του προβλήματος».

«Σαν παράταξη προτείναμε να αγοραστούν οχήματα»…

Ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι «Υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για αγορά και των τριών μεταχειρισμένων και των καινουργών απορριμματοφόρων και θα παρέμβουμε και σ` αυτό. Δεν έχουμε ακόμα τη Διοικητική αρμοδιότητα, από Πολιτική και ηθική υποχρέωση, όμως, απέναντι στους συμπολίτες μας πρέπει να κινηθούμε δραστικά και να δώσουμε λύση. Η λύση της αγοράς και της μίσθωσης οχημάτων θέλει κάποιες εβδομάδες για να εφαρμοστεί. Ο πολίτης θέλει λύση άμεση. Η μίσθωση χρειάζεται 2-3 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στους πολίτες δεν πρέπει να λέμε λόγια σκέτα, απαιτούν λύση εδώ και τώρα, να μην υπάρχουν σκουπίδια δηλαδή. Μένουμε στην πόλη, θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα, όχι να σχολιάζουμε ή να δημιουργούμε προβλήματα για να κάνουμε πολιτική. Βρέθηκε η λύση για το που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια και δεν έχουμε οχήματα… αυτό δεν είναι λογικό. Εμείς σαν παράταξη είχαμε προτείνει να αγοραστούν τα οχήματα, δεν θα κατηγορούσε κανείς κάποιον γι` αυτό. Φτάνει πια το αυτομαστίγωμα της πόλης γιατί τότε δεν θα κάνει κανείς τίποτα για να μην κατηγορηθεί».

Τον κ. Αντωνακόπουλο συνόδευε ο αντιδήμαρχος Πύργου (σ.σ. και υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ανάσα»), Βασίλης Σειντής, που με τη σειρά του δήλωσε ότι «Η δική μου παρουσία, εκτός αρμοδιότητας, ήταν για να βοηθήσει τον νεοκλεγέντα δήμαρχο με την κατάθεση της δικής μου εμπειρίας και άποψης στο συγκεκριμένο κομμάτι αφού είχα θητεύσει στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Ως συνεργάτης του κ. Αντωνακόπουλου και ως αντιδήμαρχος Πύργου έως τα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου, θα κάνω το παν ώστε να ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία με τα απορριμματοφόρα για να είναι η πόλη μας καθαρή το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα τα έχουμε καταφέρει».

Όλη η επικαιρότητα