Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Τάσος Πετρόπουλος από τον Πύργο: «Μπορεί να ανατραπεί το κλίμα»

Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να βρεθεί στον Πύργο και να εξομαλύνει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες τόσο στη χώρα γενικότερα όσο και στο νομό μας, ενόψει και της μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, είχε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος που έδωσε το παρόν στην ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του Σύριζα και της Προοδευτικής Συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος αρχικά δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη ύστερα από την ολοκλήρωση μιας σημαντικής ψηφοφορίας που αφορά τη μείωση του αφορολόγητου η οποία διατηρείται στα 8.600€ για κάθε πολίτη, με τη δυνατότητα να 9.650€ όταν έχεις και οικογένεια κλιμακωτά. Πρόκειται για μια ρύθμιση την οποία εκτιμούσε πως η κυβέρνηση θα είχε χρόνο να την εξετάσει και να φτάσει στην ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο που ολοκληρωνόταν κανονικά η θητεία της, όμως λόγω της απόφασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές επισπεύτηκε το θέμα αυτό μαζί με άλλες διατάξεις που αφορούν δικαιώματα εργαζομένων, όπως η καταβολή επικουρικής σύνταξης στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και των ποινικών κωδικών στους οποίους υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις.

Ιδιαίτερα στάθηκε όμως και στην αποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ από τις διαδικασίες.

Ωστόσο, σχολίασε με καυστικό τρόπο και τη στάση που κρατάει η ΝΔ απέναντι στο κοινοβούλιο, τονίζοντας πως «το κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρεί πως υπερέχει των συνταγματικών διατάξεων και του κανονισμού της βουλής, δείχνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το σεβασμό στους κανόνες της δημοκρατίας, για την οποία θεωρεί πως είναι υποστηρίκτρια αλλά εν τέλει δεν τηρεί το σύνταγμα και το κανονισμό της Βουλής.

Ξεκαθάρισε το κλίμα

Ο κ. Πετρόπουλος δε σταμάτησε όμως εκεί, καθώς εστίασε και στο ζήτημα των μετατάξεων στη Βουλή. Πρόκειται για απόφαση που έχει παρθεί από τη διάσκεψη των προέδρων τον Ιανουάριο του 2019 και αφορά υπαλλήλους της Βουλής που εργάζονται πολύ καιρό, με τις διαδικασίες να επισπεύδονται. «Σχετίζεται με παλιές τοποθετήσεις προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο υφυπουργός.

Δε θα μπορούσε να μη μιλήσει όμως και για τη μάχη των εκλογών, στην οποία εκτιμά πως θα αναμετρηθούν τα πολιτικά προγράμματα και πως η ΝΔ θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε. Αξιολογήσεις δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης ως υπό δοκιμασία υπάλληλοι και βρίσκονται στο φάσμα των απολύσεων, καθώς και πιθανή κατάργηση των 120 δόσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές, αποτελούν ζητήματα που πρόκειται να καταργηθούν από τη ΝΔ σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο. Ωστόσο, αυτά αποτελούν μόνο μια μερίδα απ’ όσα σκέφτεται η ΝΔ όπως τόνισε ο υφυπουργός, συμβουλεύοντας τον κόσμο πως δεν πρέπει να επιλέξουν ξανά για τη διακυβέρνηση της χώρας τη ΝΔ.

Η πτώση της ανεργίας κατά 9 μονάδες σε 4 χρόνια, η προτεραιότητα στους νέους με επιδότηση των ασφαλίστρων, οι ρυθμοί ανάπτυξης και η αύξηση του ΑΕΠ, αποτελούν κριτήρια με τα οποία οι πολίτες θα επιλέξουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε αισιόδοξος και εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί να ανατραπεί το κλίμα, γεγονός που το γνωρίζει η ΝΔ και γι’ αυτό αποφεύγει συζήτηση επί των πολιτικών, βγάζοντας ταυτόχρονα μια σειρά ζητημάτων που «δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ουσία των πραγμάτων και με τη ζωή των πολιτών», είπε κλείνοντας ο υφυπουργός.

Όλη η επικαιρότητα