Τ. Θεοδωρικάκος: Έρχεται νέος «ΦιλόΔημος» – Επίσκεψη στην Κυπαρισσία

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και πολλών φίλων, υποστηρικτών και στελεχών της Ν.Δ. στην Τριφυλία και τη Μεσσηνία, έκοψε τη βασιλόπιτα η ΔΗΜ. Τ.Ο. και ΟΝΝΕΔ ΝΔ Τριφυλίας το απόγευμα της Δευτέρας στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Εν Πλω» στην παραλία Κυπαρισσίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας, Γιώργος Φωτεινός, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, Νίκος Αντωνόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αργύρης Μαστοράκης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Έρχεται το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης  για τους Δήμους

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του.«Θα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ένα πολύ υψηλό πακέτο, πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης από αυτήν, που υποτίθεται ότι υπήρχε πριν, γιατί δυστυχώς δεν υπήρχε. Και με αυτό το πακέτο διασφαλίζουμε όχι μόνο εκείνα τα έργα του 1,3 δις ευρώ αλλά και πάρα πολλά καινούρια έργα, τα οποία θα τα φτιάξουμε από κοινού με την αυτοδιοίκηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Επίσης στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη σαν μια γροθιά και κυβερνά τη χώρα με επικεφαλής έναν ηγέτη μακράς πνοής, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και έχει ανοίξει νέες προοπτικές στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν μεγάλο ηγέτη της φιλελεύθερης παράταξης, εστιάζοντας στα όσα προσέφερε στον τόπο κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του που κράτησε τη χώρα όρθια. «Είναι ο άνθρωπος που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με τη στάση του στην περίοδο της κρίσης κατέστησε τη ΝΔ «φάρο ελπίδας απέναντι στα τεράστια κύματα λαϊκισμού που σάρωναν τη χώρα» Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, το καλοκαίρι του 2012, είπε ότι ήταν «μια σύμπλευση εθνικού καθήκοντος» και επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν το πρόπλασμα της ευρείας διακομματικής ακτινοβολίας την οποία έχει σήμερα η παράταξή μας με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε υποδειγματική την κομματική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά όλα αυτά τα χρόνια κι επισήμανε ότι «σήμερα, όπως και χθες, όπως και αύριο στέκεται υπεύθυνα και δυναμικά στο πλευρό του εκλεγμένου αρχηγού μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».